Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Élményteli 5 nap a peredi sporttáborban

Élményteli 5 nap a peredi sporttáborban

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Gyerekeknek Vissza
Címlap > Gyerekeknek > Élményteli 5 nap a peredi sporttáborban
Élményteli 5 nap a peredi sporttáborban 2016. szeptember 15. csütörtök, 13:10
Élményteli 5 nap a peredi sporttáborban

   Labdajátékok, foci, lovaglás, úszás, kajakozás - ez csak néhány azon sportágak közül, amelyet a peredi kultúrház sporttábora 2016. augusztus 8. és 12. között kínált a gyermekek számára. Jöttek is szép számban ismerősként és ismeretlenül örömmel, teli izgalommal és várakozással.

   A reggelek Szarka Xénia, Keszeg Cynthia és Mészáros Tímea „áloműző” zenés motivációs tornáival kezdődtek. Az izgalmas sportjátékok, erőnléti próbák, versengések, futballmérkőzések a helyi sportpályán már a tábor első két napján derűssé varázsoltak minden percet. A lovaglás és a jóízű lakoma a helyi Mustang ranchon tetézte meg örömteli együttlétünket. Sajnos szerdán az időjárás nem volt kegyes hozzánk, így elő kellett vennünk esőprogramunkat. A délelőtti órákat a kultúrházba töltöttük. A változatos csapat- és ügyességi versenyeket hatalmas kacagás és vidámság fűszerezte. A délutáni órákban a község autóbuszával Vágsellyére, a Duslo fedett uszodájába utaztunk. Volt itt minden, pancsikolás, úszás, csúszda, ami a gyerekek önfeledt sportolását és szórakozását garantálta.

   Csütörtökön reggel a nap szerencsére előmerészkedett a felhőfátyol mögül, és mi szervezők is fellélegeztünk, hogy a visegrádi programok nem maradnak el. A királyok városába is a község autóbuszával utaztunk. Élményeinket nem csak a festői szépségű természet, a történelmi nevezetességek és a kellemes gyalogtúra, de a kalandparkban átélt kalandok és sikerélmények tették feledhetetlenné. A gyerekeknek életre szóló élményt jelentett a pénteki kajakozás is a Telek-tónál. A játékos oktatás és a mentőmellények felcsatolása után mindenki azonnal vízre szállt, hogy kipróbálja az evezés praktikáját. Öröm volt látni, ahogy a 28 egymást a táborig csak alig-alig ismerő, érdeklődő, nyíltszívű gyermek az együtt töltött napok alatt igazi közösséggé alakul, keresik egymás társaságát, a nagyobbak terelgetik a kicsiket, barátságok szövődnek.

   Az utolsó délutánt foci, tizenegyesek rúgása, a tábor eseményeinek kiértékelése, fotóalbum megtekintése, emléklapok, fényképek és trikók átadása zárta. Meggyőződésem, hogy csapatunk lelkesedése és összehangolt munkája is fontos összetevője volt annak, hogy a tábori napok ilyen szép emlékeket hagytak mindannyiunkban. A gyerekek foglalkoztatásáról és felügyeletéről Mgr. Tóth Géza edző, Mgr. Barczi Andrea, Bc. Mészáros Tímea, Ing. Baranyay András és Borsányi Erzsébet táborvezető gondoskodott. Az éhes bendőket pedig Fölös Éva és Tuška Júlia kényeztette.

   Köszönjük a Nyitra Megyei Önkormányzat és Pered község támogatását, Tóth Zsolt és Körösi Piroska peredi magánvállalkozók nagylelkű adományát.

Borsányi Erzsébet – kultúrreferens, táborvezető

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)