Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Élményekkel teli nap Szakolcán

Élményekkel teli nap Szakolcán

2024. április 16., kedd | Ma: Csongor (HU), Dana/Danica (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Élményekkel teli nap Szakolcán
Élményekkel teli nap Szakolcán 2015. szeptember 16. szerda, 14:10
Élményekkel teli nap Szakolcán

   Július 16-án két autóbusszal indultunk újabb kirándulásunkra szépkorú barátainkkal.

   Ezúttal az úti cél a Morva folyó partján található, Csehország és Szlovákia határától 4 km-re fekvő Szakolca volt. A hangulatos városban idegenvezetővel tett sétánkon megnézhettük, hogyan sütik a híres szakolcai kürtőskalácsot. A városközpontban található Szent Mihály-templom 125 lépcsőfokát megmászva beláttuk az egész környéket. Innen a város egyik legszebb épületét látogattuk meg, az 1905-ben épült kultúrpalotát, mely homlokzatát gyönyörű mozaikok díszítik. A városi séta után sétahajózáson vettünk részt a Baťa kanálison (Szakolcán szálltunk hajóra és a mesterségesen kialakított csatornán keresztül a Csehországi Otrokovice-ben kötöttünk ki). Hajózásunk után ízletes ebéd várt minket, majd szabad programra, sétára került sor ismét a városközpontban. Jó hangulatban, élményekkel gazdagon tértünk haza.

   Nagy örömünkre szolgál, hogy új résztvevők is voltak közöttünk, a Megbecsültek Társaságának létszáma egyre növekszik. Reméljük, hogy minél többen vesznek részt következő programunkon: 2015. szeptember 11-én Szentendrére látogatunk.

Kajos Katalin

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)