Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Együtt Deákiért PT

Együtt Deákiért PT

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
Címlap > Ifjúsági csoportok > Együtt Deákiért PT
Együtt Deákiért PT 2015. április 24. péntek, 14:05
Együtt Deákiért

   Bizonyára sokan felfigyeltek erre a névre községünkben, hiszen a szervezet tagjai sokszor hallatnak magukról. Már néhány éve azon munkálkodnak, hogy különféle rendezvényeikkel tegyék színesebbé, színvonalasabbá Deáki kulturális életét. Az Együtt Deákiért egy baráti társaságból kialakuló polgári társulás, szerveződés, amely kulturális rendezvények szervezésével szeretné a falu lakosait összefogni, erősítve ezzel az együvétartozás igényét és élményét.

   A kezdetekkor, 2013-ban, minden hónap bizonyos pénteki napján, filmvetítés volt az összejövetelek programja, amit azóta is rendszeresen megszerveznek a kultúrházban. Majd két történelmi témájú előadás- és egy drogmegelőző beszélgető est szervezése következett. A szervezet rendezte meg először a Töklámpás faragó versenyt, a Karácsonyvárót, a Húsvétvárót, a Mikulás rendelést. A Mikulás járás megszervezésével a tagok nem titkolt célja az volt, hogy ezt a múltbéli szokást felelevenítsék községünkben.

   2014-ben sor került az első Pálinka tanfolyamra is, ahol az est házigazdája a Szicsek Pálinkafőzde volt. A májusfaállítás, a gulyásfőző verseny már a szervezet várt és sikeres rendezvénye, amelyet más szervezetekkel együtt rendez. A hagyományos deáki disznóvágás, amit a nyugdíjasklub udvarán szervezett meg az önkormányzat a deáki szervezetek és csoportosulások összefogását szimbolizálta. Az Együtt Deákiért csapata innen sem hiányozhatott.

   Tagjaink a magyar óvoda nagytakarításánál is jelen voltak. 2014 szeptemberében adománygyűjtést szervezünk egy deáki kisfiú, Olivér megsegítésére, aki egy tragikus autóbalesetben vesztette el szüleit és testvérét. Összesen 3557,73 eurót sikerült összegyűjteni. A hivatalos ügyintézések miatt ugyan elhúzódott a pénz átutalása, de márciusban már küldhettük az összegyűjtött összeget. 

   Reméljük, lesz elég erőnk és lehetőségünk arra, hogy a 2015-ös esztendőben is hasznos és színvonalas tevékenységet tudjunk folytatni. 

Mgr. Körösi Enikő, az ED nevében

 

Köszönet az adományokért

   Az Együtt Deákiért Polgári Társulás ezúton is köszöni Önöknek, hogy bekapcsolódtak a szervezet által indított adománygyűjtésbe, melyet egy deáki kisfiú megsegítésére hirdettünk meg.  A gyűjtés 2014. szeptember 15-től október 30-ig tartott. Az adakozók bankszámlára küldhették, illetve a helyi községi hivatalban elhelyezett zárt gyűjtőládába is elhelyezhették adományaikat.  Összesen 3557,73 € sikerült összegyűjteni Olivérnek, aki egy tragikus autóbalesetben veszítette el szüleit és nővérét. Megsegítésére a falu lakosai összefogtak.  A pénzösszeg átutalására idén márciusban került csak sor, a gyámügyi eljárás ugyanis tovább húzódott.

   Az Együtt Deákiért csapata minden pénzadományért hálás Önöknek! Külön köszönettel tartozunk azoknak, akik a társulás munkáját az adománygyűjtés szervezésekor segítették!

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)