Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Együnk aszalt szilvát!

Együnk aszalt szilvát!

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Házunk tája Vissza
Címlap > Házunk tája > Együnk aszalt szilvát!
Együnk aszalt szilvát! 2014. szeptember 03. szerda, 14:00
Együnk aszalt szilvát!

   A közelmúltban bizonyosodott be a szilváról, hogy a szabadgyököket semlegesítő antidoxidánsok egyik legkiválóbb forrása, egészen konkrétan a legjobb ezen a téren az ismert növények között. A szilva az aszalás után is értékes gyümölcs, mert tápanyagainak nagy része megmarad benne. Ilyenkor a télvégi, tavaszi időszakban is elérhető és érdemes fogyasztani immunrendszerünk erősítésére.

   Ugyanis egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint egy maréknyi áfonya, amely szintén „híres” az antioxidánsok kapcsán. A szilva és az aszalt szilva gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Nemcsak az egyik legjobb vértisztító, hanem serkenti az emésztést. Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is. Az aszalt szilvából a vas felszívódása igen magas fokú. A szilva és az aszalt szilva nagy mennyiségű ásványi anyag és vitamintartalmával segít salaktalanítani a szervezetünket, serkenti a gyomor és a bél működését. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. Ha az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, ezzel elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.

   Szakértők azt ajánlják, hogy naponta három aszalt szilvát fogyasszunk el. Különösen azoknak ajánlott, akik szeretnék visszafordítani a jellemzően klimax miatt kialakuló csontritkulási folyamatot.

   Csak a cukorbetegeknek kell az aszaltszilva-evésben visszafogniuk magukat, mert az aszalt szilva cukortartalma igen magas.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)