Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Egyházi jótékonysági bál, Deáki

Egyházi jótékonysági bál, Deáki

2024. május 02., csütörtök | Ma: Zsigmond (HU), Žigmunt (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Egyházi jótékonysági bál, Deáki
Egyházi jótékonysági bál, Deáki 2016. november 25. péntek, 08:26
Egyházi jótékonysági bál, Deáki

   A 2013 októberében Zsigárdon kezdődő, majd a következő években a mátyusföldi Madaron, ill. Komáromban folytatódó Komáromi Református Egyházmegye IV. jótékonysági báljának szervezését 2016 őszén a Deáki Református Egyházközség vállalta fel. A bál október 7-én -pénteken- este 20:00-kor kezdődött a deáki kultúrházban, s amelyen a zenekart és a segítőket is beleértve mintegy 162-en voltak jelen. E szórakozni kívánó nagy közösség a kultúrház mindkét termét elfoglalta.

   Az előkészületek már hetekkel a bál előtt elkezdődtek, de ténylegesen az azt megelőző napon, amikor a gyülekezet tagjai, kb. 35-en a termek díszítését, az asztalok megterítését végezték el, hogy másnap kezdetét vegye egy felejthetetlen éjszaka.

   Már késő délutántól érkeztek a vendégek, elsőként a házigazda deáki gyülekezeti tagok, később Galántáról, Vágsellyéről, -s egyházmegyei bálról lévén szó- Madarról, Zsigárdról, Negyedről, Martosról, Perbetéről, Komáromból, Gútáról, Rétéről, és még sok más gyülekezetből.

   A meghívott vendégek közül megjelent Ft. Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke, Nt. ThDr. Szénási Szilárd PhD., a Komáromi Egyházmegye esperese, ill. Ing. Jakócs Krisztina, Deáki község polgármesterasszonya is.

   A házigazda gyülekezet lelkészének köszöntése után az Egyház püspöke tartott egy szívhez szóló áhítatot, mely által a református hit mellett a magyarság-tudat is megerősödhetett a jelenlévők szívében. Ezt követően egy kis kultúrműsor következett, elsőként egy versenytánc-bemutató Szőcs Abigél vágsellyei gyülekezeti tag és párja bemutatásában, majd két csodálatos ének a deáki Renczés Viktória előadásában. Ezután a nyitótáncra, vacsorára, majd hajnali 00:30 tájban a tombolahúzásra került sor, hiszen a bálba érkezők jóvoltából több mint 70 ajándékot lehetett hazavinni. A tombolahúzás után az „éjféli káposzta” került az asztalokra, mely még a vacsoránál is kelendőbb volt. Az asztalok dúsan terítettek voltak a gyülekezet asszonyai által elkészített finimságokkal, jobbnál jobb borokkal. A talpalávalót a madari, méltán népszerű „Rondo Music” nevű családi cigány-zenekar húzta, az utolsó bálozók egészen reggel 6-ig bírták jókedvvel, énekkel és sok-sok tánccal.

   A jótékonysági bál teljes tiszta bevétele, mintegy -2 300,- Euro a Komáromi Református Egyházmegye területén kerül felhasználásra a következő évben, az ifjúsági munka területén. A bál nem jöhetett volna létre a sok jókedvű adakozó támogatása nélkül, s az egyéni támogatók és a gyülekezet tagjai, gondnokai és presbiterei mellett köszönetet mondunk a Deáki Község Önkormányzatának is, hiszen a polgármesterasszony hathatós támogatása révén a község a terem biztosítása mellett anyagiakkal, és egyéb segítséggel is hozzájárult a bál megvalósításához. Köszönetet mondunk még a Dori panziónak, Baranyay Alajosnak, Zsigárd község polgármesterének, Szente István és Lami Zoltán madari borászoknak, Tóth Andrásnak, a Deáki MKP elnökének, és minden segítőnek, akik bármilyen módon is hozzájárultak e szép alkalom létrejöttéhez.

   Hisszük, hogy e jótékonysági bál a Deáki Református Egyházközség jó híre mellett Deáki község jó hírét is öregbítette, s reméljük, hogy minden jelenlévő egy felejthetetlen estét, éjszakát tölthetett el testiekben, lelkiekben egyaránt felüdülve. Áldjuk az Úr nevét, Aki mindezt megengedte nekünk! Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!

   „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. ...Megvan az ideje a nevetésnek, ... és megvan az ideje a táncnak.” Prédikátor könyve 3. fejezet

Édes Ákos lp.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)