Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Egy újabb kellemes nap a Megbecsültekkel

Egy újabb kellemes nap a Megbecsültekkel

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Egy újabb kellemes nap a Megbecsültekkel
Egy újabb kellemes nap a Megbecsültekkel 2015. november 23. hétfő, 14:39
Egy újabb kellemes nap a Megbecsültekkel

   Október közepén még a nem éppen napsütéses idő sem szegte kedvét mintegy 100 szépkorú kedves barátunknak, hogy velünk tartson.

   Kistapolcsányba érkezvén először a Nemzeti Lovardába látogattunk el, ahol szakavatott idegenvezetőnk sokáig ecsetelte az itt nevelt lovak szépségét, ügyességét, valamint különféle versenyeken elért eredményeiket.  A terjedelmes angolparkban tett rövid, esőcseppekkel tarkított sétánk után betértünk a kastélyba, amelyet Szlovákiában a klasszicizmus egyik legszebb és legtisztább építészeti remekének tartanak, a múltban a Habsburgok nyári rezidenciája volt, az első világháború után pedig elnöki nyaralóként szolgált.

   A nyitrai katedrálisba és a várba gyalogosan feljutni nem volt könnyű, de az ott látott gyönyörűségek elfeledtették velünk a megterhelő utat. A székesegyház, amely Szent Emmerám püspök és vértanú nevét viseli, a legrégebbi egyházmegyei templom Szlovákiában. A püspök székhelye, a lelki élet központja és az egész egyházmegye jelképe. Történelmileg és építészetileg három templomból áll, és a nyitrai várkomplexum része.

   A vár múzeumában a sok értékes és szép kegytárgy mellett a mácsédi barátaink megtalálták a „mácsédi keresztet“ is, amely a régi szlovák 10 SK értékű érmét díszítette.

   Reméljük, hogy ezen a tartalmas kiránduláson mindenki jól érezte magát.

   Novemberben a komáromi Monostori erődbe utazunk, majd egy kicsit felfrissülünk Paton, a termálfürdőben. Decemberben Budapestet vesszük célba: ellátogatunk a Parlamentbe, a Szent István Bazilikába, majd a karácsonyi vásárra.

   Akinek kedve van, tartson velünk. Sok szeretettel várjuk valamennyi érdeklődő jelentkezését a következő telefonszámon: 0905 30 38 60.

Fodor Szilvia

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)