Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Egy tardoskeddi teadélután

Egy tardoskeddi teadélután

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Egy tardoskeddi teadélután
Egy tardoskeddi teadélután 2017. március 27. hétfő, 10:54
Egy tardoskeddi teadélután

   2017. február 8-án, szerdán tartották a Tardoskeddi Nyugdíjas Klub farsangi teadélutánját a Faluház földszinti nagytermében. A nyugdíjasok nem szerveznek bált – azokból öt is van Tardoskedden farsang idején, mindenki kedvére válogathat –, hanem egy délutáni összejövetelt, ahová szeretettel hívnak és várnak minden nyugdíjast, akik szívesen eltöltenek néhány kellemes órát remek kultúrműsorral, tombolával egy kis szendvics-harapnivaló és forró tea mellett.

   A klub Rozmaring énekkara egyórás műsorral készült a rendezvényre. Beleadtak – ahogy mondani szokás – apait-anyait. Parádés, pörgős, színes összeállítással léptek a népes közönség elé. A terem az utolsó helyig megtelt. A rendezvény rendkívül népszerű, minden évben telt ház van és minden évben új műsor. A klub vezetője, Hamar Marika és a Rozmaring énekkar vezetője, Puskás Marika utolérhetetlen páros. Egy ilyen komoly eseményt nagyon alaposan meg kell szervezni, gondolni kell a papírtálcától kezdve a farsangi díszítésen át egészen a kenyérszeletelő késig mindenre. Az énekkar tagjai és a klub asszonyai a szívüket-lelküket adják bele a tervezésbe, előkészítésbe, kivitelezésbe. Hetekig készülnek, gyakorolnak, beszerzik a ruhákat, rekvizitumokat – az utolsó szögig, szóig, taktusig előkészítenek mindent a színpadon és az utolsó szalvétáig, pohárig, pénzgyűjtő pléhdobozig a teremben. Mindennek tökéletesnek kell lennie. Alább nem adják.

   A műsor pedig nagyszerű volt. Egymást váltották az énekszámok – az énekkar és szóló –, magyar és szlovák népdalok, jelenetek, népszerű, ismert dalok „szegény“ nyugdíjasokra átírt, frappáns szövegekkel előadott változatai. A legjobb rész az öregasszony-gang jelenete volt. Puskás Marika találta ki, tanította be és ő volt a fő-öregasszony is. Ezek a csinos, stramm nők – Buják Zsuzsanna, Morvai Anna, Szvetko Éva, Csányi Zsuzsi, Vida Mária, magukra húzták a formátlan szoknyákat, divatjamúlt kötényruhákat, vastag fekete kabátokat, vállkendőket, keszkenyőket, botot kaptak a kezükbe és olyan falusi öregasszonyok lettek, hogy alig ismertünk rájuk, amikor „kibicegtek“ a színpadra. Fergeteges volt a műsorszám – tele humorral, jókedvvel, egy kis pikantériával – „öregasszony nem vénasszony“, néhányszor bizony meg-megvillantották a térdig érő, jó meleg bundabugyogót a majd‘ bokáig érő ócska szoknya alatt – a közönség dőlt a nevetéstől. Puskás Marika, az együttes vezetője, legjobbja, született komikája most frankón „vitte magával“ a többieket is. Egytől-egyig „vették a lapot“ és beleadták minden örömüket, mókázó jókedvüket, élvezték az előadást. Morvai Ancsi néni annyi humorral hozta a reszketeg, de belevaló, egy kis pálinkáért ácsingózó, feneket riszáló, pletykára éhes, beszólogatós vénasszonyt, hogy rutinos színpadi szereplőknek is becsületére vált volna. Mindegyikük remek volt: élték a jelenetet, lubickoltak a nagy hangon nyelvelő, sikamlós beszólásoktól sem visszariadó, vagány falusi öregasszonyok szerepében.

   A rendezvény kitűnően sikerült. A hangulatos műsort boldogan tapsolta meg a hálás közönség. A szervezők és szereplők – ezek a remek asszonyok - megérdemelték. Az énekkar két férfitagja, Szvetko László, Csányi Miklós és a harmonikán kísérő Mažár Marian nemkülönben. Szívből gratulálunk az együttesnek és a Tardoskeddi Nyugdíjas Klubnak!

Birkus Magda

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)