Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Egy tábor a gyermekekért, Deáki

Egy tábor a gyermekekért, Deáki

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Egy tábor a gyermekekért, Deáki
Egy tábor a gyermekekért, Deáki 2016. szeptember 05. hétfő, 16:32
Egy tábor a gyermekekért, Deáki

   Színes papír, olló, ragasztó. A kézművestábor hagyományos kellékei. Deákiban 2016. július 18-22-ig egy új katolikus kézművestábor nyitotta meg kapuit Boros Magdaléna és Mgr. Šóšik. Tímea vezetésével.

   A hagyományosnak mondható kézműves foglalkozások mellett helyet kapott a sport, a játék. A tábor helyszíne a deáki kultúrház volt. Festettünk mandalát, gipszformákat, készítettünk sapkát, hajót, karkötőt, repülőgépet stb. A keddi nap folyamán látogatást tettünk a község Szűz Mária-templomában, ahol Hajdú Irénke néni fogadta gyermekeinket, aki nagy lelkesedéssel mesélte el templomunk történelmét. Felmentünk egészen a toronyig. Szerdán édesanyjával együtt vendégül láthattuk PhDr. Juhos Imre atyát Nádszegről, aki részt vett a délelőtti foglakozáson, majd elmesélte gyermekkori élményeit. A csütörtöki nap folyamán Vozák Irénke néni ismertetett meg minket a fantasztikus quilling-technikával és az enkausztikával. A délutáni foglalkozásokon helyet kaptak a versenyjátékok, a régi játékok és a sport. Íjászkodtunk, futballoztunk, vízipisztolyoztunk. Jártunk gólyalábakon, fakockákon. A katolikus kézművestábor természetesen nem valósulhatott volna meg lelkes segítők, támogatók nélkül. Segítségünkre volt Renczés Nóra és Bugár Mónika. A gyermekek étkezéséről Bucsek Katalin, Takács Julianna, Hajdú Rozáliaés Komlósi Ilona gondoskodott. Apró-cseprő gondjainkat Kunc Anett orvosolta.

   Támogatóink: Deáki Községi Hivatal, Ing. Jakócs Krisztina polgármesterasszony, Lelovics Ili néni, Takács Rózsi néni, Lelovics Erzsébet, a Bukovsky család, Hajdú Lajos és családja, Komlósi Ilona, Szalóci Tamás és családja, Csimma Edit, Kunc Anett, Szalóci Zsolt, Bucsek Katalin, Matejdes Mari néni, Csicsola György és családja, a Kőrösi család Peredről, Bukovsky Márta, Barczi Boldizsár és családja, Serédi György és családja és Šipoš Éva.

   Mindenkinek köszönjük a támogatást, a kalácsot, a süteményt, a gyümölcsöt.

 Boros M., Šóšik. T.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)