Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Egy kerek jubileum kapcsán

Egy kerek jubileum kapcsán

2024. május 07., kedd | Ma: Gizella (HU), Monika (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Egy kerek jubileum kapcsán
Egy kerek jubileum kapcsán 2016. július 18. hétfő, 13:47
Egy kerek jubileum kapcsán

   Huszadik esztendeje tevékenykedik Felsőszeliben a szociális szolgáltatások háza Evangélikus Diakóniai Központ néven.

   Lakói többségükben magatehetetlen idősek, akik már nem,- vagy alig tudnak magukról gondoskodni, de minden vágyuk, hogy körülményeikhez képest teljesebb értékű életet élhessenek.  Még néhány évvel ezelőtt maguk is önellátók voltak, most azonban egészségi állapotuk és koruk miatt ellátásra szorulnak.

   Fontos, hogy segítő kezet nyújtsunk feléjük, fontos, hogy gondjaikat, örömeiket meg tudják valakivel osztani - lakótársaikkal, a létesítmény dolgozóival. Az emberi sorsok különbözők, sokszor csak közösen, együtt lehet elviselni. A diakónia kifejezés jelentése Isten szeretetének közvetítőiként élni és szolgálni rászoruló embertársainkat.

   Intézményünkben igyekszünk különböző programokat összeállítani, élményt adni, jó hangulatot teremteni, szeretetet, megbecsülést sugározni. Gyakran szervezünk kultúrműsorokat, amelyeken a helyi magyar és szlovák alapiskola diákjai szerepelnek. A foglalkoztatóban is sokféle tevékenységre nyílik lehetőség: kézimunka, társasjáték, zenehallgatás, tévénézés, felolvasás. Mivel intézményünk egyházi alapítású és működtetésű, hetente bibliaórát szervezünk a lelkésznő közreműködésével. Gondozottjaink több felekezet tagjai, ez az ökonomikus szemlélet jellemzi az alapító egyháznak az országban működő valamennyi hasonló létesítményét.

   Az itt lakók életminősége a gondozók képességeitől és hozzáállásunktól is függ.  A hit szerepét szeretném kihangsúlyozni, mivel erős hittel az ember könnyebben átéli, megérti és feloldja a különböző problémákat. Mi, a felsőszeli Evangélikus Diakóniai Központ alkalmazottai odaadó munkával, nagy türelemmel igyekszünk enyhíteni a fájdalmakat, az egyedüllétet. Azért dolgozunk, hogy az életük utolsó szakaszát itt leélő embertársaink számára nyugalmat, biztonságot, és ha tudunk - néha-néha - örömteli pillanatokat biztosítsunk. Isten minket úgy segéljen!

Kontár Erzsébet, igazgató

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)