Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Decemberi receptek (2016)

Decemberi receptek (2016)

2024. április 27., szombat | Ma: Zita (HU), Jaroslav (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Decemberi receptek (2016)
Decemberi receptek (2016) 2017. január 03. kedd, 13:24
Decemberi receptek (2016)

Karácsonyi ponty

Hozzávalók és elkészítés:

   1 kg pontyot megtisztítunk, feldaraboljuk és kifilézzük. A filézett pontydarabokat besózzuk és kb. 1,5 cm távolságra bevagdossuk. Fagyasztott vajdarabkákat borsos, paprikás lisztben megforgatunk és a halszeletekbe vagdosott résekbe nyomkodjuk.

   Héjában félig megfőzött burgonyakarikákkal kibélelünk egy kikent tepsit, rárakjuk a halfilét. Tejfölbe két evőkanál paprikás-borsos lisztet keverünk, és a halra locsoljuk. Forró sütőben barnáspirosra sütjük.


Piskótás gesztenyés golyók

Hozzávalók és elkészítés:

   50 dkg gesztenyepüré, 15 dkg porcukor, 15 dkg babapiskóta, 12,5 dkg vaj, két csomag vanília, mandulaszirom a díszítésre

   Öntet: 10 dkg főzőcsoki, 4 dkg CERA margarin, 1 leveseskanál étolaj. Gőz fölött a margarint megolvasztjuk, beletesszük a csokidarabokat. Ha elolvadt összekeverjük és belekeverjük az olajat.

   A kiolvasztott gesztenyepürét egy tálban szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a ledarált piskótát, vajat, porcukrot, vaníliát. Jól összedolgozzuk és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük, majd 2 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle. Papírral bélelt pléhre rakjuk, a csokival leöntjük, mandulaszirmokkal díszítjük. Papírkosárkákba rakjuk.


Szilveszteri kifli

Hozzávalók: 1 kg féldercés liszt, 20 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 pohár tejföl vagy 2,5 dl tej, 2 teáskanál cukor, só

Elkészítés:

   Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos tejben. A margarint elmorzsoljuk a lisztben, majd belekeverjük a sót. A margarinos liszt közepébe mélyedést formázunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojást és összegyúrjuk. Egy órai kelesztés után nyújtjuk. A kb. 5 mm vastag tésztát először 8 cm-es csíkokra, majd ezeket háromszögekre vágjuk. A háromszögeket a széles felükről kezdve kifli alakúra feltekerjük. A sütőlapon m ég kb. fél órát kelesztjük, a tetejüket egész tojással megkenjük. Ízlés szerint ízesítjük és díszítjük napraforgómaggal, dióval, szezámmaggal, köménymaggal vagy mákszemekkel.

   Változatok: föltekerés előtt a kiflicskékbe tehetünk kedvenc sajtunkból egy vékonyabb rudat, olajos halat vagy virslit. Az üres kiflikhez készíthetünk különböző krémeket is. Tejes, májkrémes, tejfölös, túrós, padlizsános változatok között válogathatunk.

Galambos Zsuzsanna receptjei, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)