Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
"Debrecenbe kéne menni...", Felsőszeli

"Debrecenbe kéne menni...", Felsőszeli

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > "Debrecenbe kéne menni...", Felsőszeli
"Debrecenbe kéne menni...", Felsőszeli 2016. szeptember 15. csütörtök, 13:00

   Mikor tavaly novemberben összeállt a Csemadok éves terve, nem gondolta volna senki, hogy ekkora érdeklődés lesz majd az út iránt. A gyermekdal szövege mindenkiben előhozta a 90-es évek végén a városban tett látogatás élményeit. S talán emiatt is döntöttek sokan, hogy újra megnéznék a civis várost és környékét.

   A Csemadok Felsőszeli Alapszervezete aug. 19-21. között szervezte meg a kirándulást Debrecenbe. Először a Hajdúszoboszlói Gyógy- és Strandfürdőben mártóztak meg és frissültek fel a kellemes vízben. Este Debrecenben az elszállásolás után a város laser show műsorát tekintették meg, melyet a Kossuth Lajos Tudományegyetem épületére vetítettek. Nagyon hatásos volt, rengeteg turista figyelte az érdekes képsorokat és hallgatta a hatásos zenei kíséretet.

   Aug. 20-án kora reggel a Piac utca sarkán követték figyelemmel a sok táncost és a 16 virággal díszített kocsit. Különféle cégek és képviseletek jelképes kreációi vonultak fel a Piac utcán. Közben egy-egy tánccsoport, népi, ill. társastáncos iskola diákjai szórakoztatták a nagyszámú közönséget.

   A szikrázó napsütésben igazi karneváli hangulat uralta a várost. Mivel a Debreceni Virágkarnevál már 50 éve szórakoztatja az érdeklődőket, nagyon sok nép látogatott el ide. A kísérőprogramok is kiválóak voltak. A Nagyerdő hatalmas fái alatt sziesztázhattak a felsőszeliek is, közben a ködszínház vetítését is élvezhették. A szomjazók a Cseh Sörkertben frissülhettek föl, vagy a sétányok melletti házi finomságokat kóstolhatták meg. 

   A délutáni virágkocsikiállítás után 19.00 órakor kezdődött az előkoncert a stadionban. Majd fél nyolckor a zene, a tánc és az ének vidám kavalkádja varázsolta el a nézősereget. A koreográfiában részt vett mind az 1500 délelőtti felvonuló táncos. A fényeffektusok és a szebbnél szebb slágerek mind ámulatba hozták a kirándulókat. Az est egyik legszebb pillanata az volt, amikor elénekelték közösen a Himnuszt.

   A tűzijáték is mesteri összeállítás volt. Főleg a klasszikus darabokból való részletek tették felejthetetlenné. A nap befejezése pedig a fiatalos ritmusú Freddie-koncert volt, melyet az idősebb generáció is szívesen hallgatott.

   A felsőszeliek semmit nem hagytak a véletlenre. A vasárnapot megtisztelték a város nevezetességeinek felkeresésével, közben a virágkocsikat a Fő utcán közelebbről is megtekintették, majd a Hortobágyra utaztak, ahol a Mátai Ménes fogataival körbejárták a vidéket. Megismerték a puszta állatvilágát, lovasbemutatót láttak, meg egy fazekasműhelybe is eljutottak. Végül a hagyományos Hídi-vásárt és a Hortobágyon átívelő kilenclyukú hidat is megnézték.

   Tartalmas és élményekben gazdag kirándulás volt.

Mészáros Magdolna

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)