Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Deáki református templom

Deáki református templom

2024. május 08., szerda | Ma: Mihály (HU), Ingrida (SK)
Könyvajánló Vissza
Címlap > Könyvajánló > Deáki református templom
Deáki református templom 2014. október 16. csütörtök, 11:18
Deáki református templom

   A mutatós, tartalmas és szép kivitelezésű kiadvány a deáki református templom felújításának tiszteletére, illetve Nt. Édes Ákos és Nt. Édes Réka lelkészházaspár ünnepi beiktatása alkalmából készült Baros Róbert mérnök gondozásában.

   A kiadványban a templom történetéről, a templom felújításának lefolyásáról, valamint a gyülekezet életéről beszámoló írások szerepelnek, gazdag képgalériával színesítve, kiegészítve.

Templomszentelés – lelkészbeiktatás
Összeállította: Baros Róbert, Édes Ákos
Képanyag: Bende Zsolt, Baros Róbert
Grafika: Máthé Éva
Nyomtatás: Micropix, 2013

   „S a templom e vegyes érzésektől fűtött emberi lélek számára mindezeken túl a csöndesség, az imádság és az Isten akarata megismerésének helyévé válik, amely arra biztat: Csak rakjátok a téglát téglára, s ha összedől, rakjátok újra! Ha vakolata leomlik, javítsátok ki! Ha küszöbe megkopik, újjal cseréljétek! Mert akkor benne lesz a ti örömötök is, bánatotok is, mindennapjaitok is, és útmutató lesz ez a felnövekvő újabb és újabb generációknak, amelyek mind az életet keresik.

   A Deáki Gyülekezet is ilyen áldozatkészen próbálta most is, de a múltban is őrizni az ősöktől kapott drága örökséget – a templomot. Ennek apró bizonyítéka ez a kis könyvecske is, amely írott formában tesz bizonyságot templomunk iránti szeretetünkről és annak eléggé nem méltatható értékéről.

Fazekas László püspök köszöntőjéből.” 

   Az álványozás szeptember 21-én és 23-án került le a templom falairól, s gyülekezetünk tagjai valamint az erre járó-kelők sokszor percekig álltak, s gyönyörködtek a nem egész két hónap alatt teljes egészében megújult templomunk láttán. A következő héten, október első hetében Molnár Árpád férfitestvérünk még kijavítgatta és lefestette a templom ajtajait, valamint a cintóriumot is újra festette. Császár Gyula presbitertestvérünk munkája nyomán pedig helyükre kerültek még a bejárati ajtók feletti esőelvezető tetők is. A villanyszerelési munkákat Isten dicsőségére Varga László férfitestvérünk végezte el. Október 5-én befejeződött a templom elülső homlokzatának parókia felőli oldalán elhelyezett II. világháborús emléktáblánk újraaranyozása, felújítása is, amely munkát vágsellyei kőfaragók végeztek el. Október 16-án még egy emléktábla is helyére került templomunk belső falán. Nt. Gulyás Lajos Kisújfaluról származó 56-os mártír emlékére, aki 1957-ben hunyt el, s gyülekezetünkhöz is számos kötelék fűzte. Az emléktábla alapjául szolgáló gránitlapot gyülekezetünk gondnoka, Komjáti Zoltán és családja adományozta Isten dicsőségére, a munkálatok anyagi fedezetét a gyülekezet biztosította.  

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)