Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Deáki Magyar Óvoda

Deáki Magyar Óvoda

2024. május 20., hétfő | Ma: Bernát, Felícia (HU), Bernard (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Deáki Magyar Óvoda
Deáki Magyar Óvoda 2013. október 08. kedd, 14:35
DEÁKI MAGYAR ÓVODA

   Új rovatunk vidékünk magyar óvodáinak tevékenységével foglalkozik. Beszámol eredményeikről, gondjaikról, terveikről. Az elkövetkező hónapokban várjuk az intézmények fenntartóinak, vezetőinek, pedagógusainak és a gyermekek szüleinek hozzászólásait, véleményeit.

DEÁKI MAGYAR ÓVODA

   Deákin 1978-ban, az akkor társadalmi munkának jegyzett Z – akcióban építették fel a falu magyar tannyelvű óvodáját, Tóth László elnök tevékenysége idején. Sokan dolgoztak ott, az épület alapjainak lerakásától kezdve a legutolsó munkálatok befejezéséig, tudatosítva a magyar oktatás jelentőségét, az összetartozás fontosságát.

   Azóta két kitűnően felszerelt tanterem, ebédlő, irodahelyiség, tágas öltözők és folyosók adnak otthont a deáki gyerekeknek. Az udvar, a felújított játszópark – csúszda, hinták, közlekedési pálya, füves terület is mind a pedagógiai munkát szolgálják.

Az intézmény programja:
Varázslatos világ – a néphagyományokra, a népi kultúrára épülő pedagógiai munka

Hagyományos, sikeres rendezvények:
Nagyszülők és unokák találkozója, Mikulásnapi torna (Lelovics Zilizi Erika vezetésével), Karácsonyi vásár, Maszkabál, Szülők bálja, Anyák napi műsor.

Alkalmazottak:
Polónyi Annamária – igazgató, Varga Éva, Molnár Marianna, Molnár Szilvia – pedagógusok és Takács Julianna – technikai személyzet

A szülői szövetség vezetősége:
Szabó Zsuzsanna – elnök, Szabó Ildikó – pénztáros, Varga Hodek Erika, Laki Pataki Marianna, Néma Erika, Szalóczi Eleonóra, Kováts Marianna, Herczkó Mária, Bugár Mónika

   Polónyi Annamária, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a szülők, a falu és a támogatók segítsége mellett ők maguk is mindent megtesznek azért, hogy az óvoda felszereltsége bővüljön. A 2012-es esztendőben 2600 euró értékben tudtak taneszközöket és az intézmény fenntartására szolgáló eszközöket előteremteni. A szervezésben, a műsorok összeállításában a pedagógusok mellett nagy feladatot vállalnak a szülők is. A szülői szövetség vezetősége a legnagyobb segítője, támogatója az intézménynek. 

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)