Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Deáki gyerekek Budapesten

Deáki gyerekek Budapesten

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Deáki gyerekek Budapesten
Deáki gyerekek Budapesten 2014. február 18. kedd, 13:19
Deáki gyerekek Budapesten

   A Palóc Társaság a Magyar Kultúra Napja tiszteletére 18. alkalommal hirdetett esszéíró pályázatot. A pályázatba a Felvidéken kívül Magyarországról, Erdélyből, Délvidékről kapcsolódtak be, összesen 122 pályamű érkezett az alapiskolák és a középiskolák kategóriájában.

   A deáki tanulók évek óta részt vesznek ezen a rangos nemzetközi megmérettetésen. Iskolánk két tanulója, a 6. osztályos Udvaros Anna és a 9. osztályos Renczés Zsófia a díjazottak között szerepelt, ahol mindketten a 3. helyet szerezték meg.

   Anna pályamunkájában a szomszéd néni, Nagy Lenke életútját dolgozta fel. Munkájának címe: Elmosódott arcok – Családi fényképek üzenete.  Zsófia egy lassan feledésbe merülő mesterség hajdani művelőjét, Komjáti Gyula mesterembert mutatta be esszéjében, melynek címe: Ki minek mestere? – Ezermesterek, mesteremberek, alkotók. Az ő példájuk is mutatja, hogy a mai fiatalok még érdeklődnek a néprajz és a hagyományok iránt.

   A műveket a Palóc Társaság tiszteletbeli tagja, Kolczonay Katalin egyetemi oktató, az értékelő bizottság elnöke értékelte. Az ünnepélyes eredményhirdetésre Budán január 19-én, vasárnap délután a Magyarság Házában került sor. A díjátadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével a Kárpát-medencei Vitézi Rend képviseletében Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat labdarúgója is. A gyerekek a könyvjutalom mellé így egy értékes aláírást is kaptak.

Renczés Nóra, Deáki

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)