Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Csuhébaba készítése

Csuhébaba készítése

2024. április 19., péntek | Ma: Emma (HU), Jela (SK)
Gyerekeknek Vissza
Címlap > Gyerekeknek > Csuhébaba készítése
Csuhébaba készítése 2014. október 02. csütörtök, 11:04
Csuhébaba készítése

   Itt a főtt kukorica szezon és ha valakinek kedve van, még a csuhét is felhasználhatja. Gyerekeknek is jó szórakozás és az eredmény csodálatos.

Hozzávalók:
Kukorica csuhé (még a zöldséges is ad szívesen)
Egy edénybe víz
Rongy a vízcseppek felitatásához
Raffia
Olló

Elkészítése:
A száraz csuhét vízbe tesszük rövid időre, amíg megpuhul annyira, hogy formázható-hajlítható legyen. Ne túl sokáig áztassuk, mert akkor nem lesz szép a munkánk.

  • Először két szép szélesebb levelet a szélesebb végénél összefordítva egymással, összekötünk raffiával jó szorosan.
  • Kifordítjuk, vattát teszünk bele és rásimítjuk a leveleket, formás fejecskét kialakítva és a nyak résznél szorosan megkötjük.
  • A kéz készítéséhez két ép levelet egymásra helyezünk úgy, hogy a kéz résznél legyenek a szélesebb részek. Összesodorjuk és a két végén (esetleg középen is a biztonság kedvéért) megkötjük a képen létható módon. A kart úgy rögzítjük, hogy a nyak alatti részt ketté választjuk, belehelyezzük és alatta megkötjük.
  •    Ezután a ruha ráerősítése következik: két szélesebb levelet egymással szembefordítva, a "törzset"közrefogva,  a kar alá erősítjük. Fedjék egy kicsit egymást a széleknél.
  • A mellényhez szintén két szép, nem túl széles levelet választunk és a vállán átvetve, elől keresztbe (másik vállán ugyanúgy) fogva erősen a derék részhez kötjük, szépen elrendezve oldalon és elől is. Ezután már csak a szoknya és a mellény egyenesre vágása következik.
  • Rajzolhatunk babánknak arcot is, de anélkül is nagyon szép lehet.
  • Amíg nem szárad meg teljesen a karjait formára igazíthatjuk, esetleg a szoknyája mellé köthetjük körbe, lazán egy raffia szállal. A szoknya alá is tehetünk kevés vattát, hogy formát adjunk neki.
  • A raffiát és a szoknya alól a vattát másnap távolítsuk el, már szép formáját megtartja.

Kellemes időtöltést mindenkinek, aki megpróbálja!

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)