Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Csak a győzelem elfogadható!

Csak a győzelem elfogadható!

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Csak a győzelem elfogadható!
Csak a győzelem elfogadható! 2013. október 06. vasárnap, 12:20
Csak a győzelem elfogadható!

   Már két alkalommal, tavalyelőtt és három éve is, csupán 1-1 pont választotta el a feljebbjutástól a Zsigárdi Futball Klub focicsapatát. Akkor a mindent eldöntő mérkőzéseket idegenben játszották.

   Pintér Gábor, Kovács Gábor és Nagy Atilla sportvezetőkkel beszélgetek, a Zsigárdi FK elnökével, titkárával és pénztárosával.

   Az utolsó, a mindent eldöntő mérkőzésre készülünk a tabellát vezető Nové Sady (Assakürt) együttese ellen. Csak a győzelem jelent számunkra továbbjutást. Akarjuk, mert nagyon együtt van a csapat, áldozatkész a támogatói bázis, igyekvő, jó vezetőséggel rendelkezünk. Harmadszorra sikerülni kell, mindenki bízik a feljutásban.

   A tizenhat tagú vezetőség elszánt és odaadó emberekből áll. Munkát, időt, pénzt nem kímélve segítik a csapatot. A 16 tagú keret kétharmada hazai játékos, egyharmada környékbeli. Egy érett, akaró, tehetséges fiatalokból álló együttesről van szó. Játékosedzőjük Darázs Róbert, a csapatkapitány Bujkó György.

   A megyei besorolás 3. A osztályából kellene feljebb kerülnünk a 2. A csapatai közé, hogy végre közeli, vidékünkről való együttesekkel is játszhassunk. Értelmesebb, egyszerűbb és olcsóbb is lenne mindez, és ami a legfontosabb, a sportszerető közönség érdekeit szolgálná.

   A csapatnak nagy távolságokat kell megtennie (Felső-Nyitra vidékére), a vághosszúfalusi a legközelebbi környékbeli együttes. Az értelmetlen besorolásnak olyan következményei is vannak, hogy van olyan csapata is a bajnokságnak, amelyet hazai pályán a négy év alatt még egyszer sem fogadhattunk. Inkább megfi zetik a büntetést, mert kiutazásuk sokszorosan többe kerülne. Elgondolkodtató, hogy mindez a sport érdekében történik-e.

   Ifjúsági csapatunkat az érdektelenség miatt feloszlattuk. Diákcsapatunkat Szombati Igor, Milakovsky Gábor és Kolár Lajos vezetőségi tagok szervezték és irányítják. Kezdő csapatként is megállják a helyüket. Ügyes gyerekek, legutóbb 10 gólt rúgtak a peredieknek, és egyet sem kaptak.

   Támogatóink, akikre számíthatunk: Zsigárd község önkormányzata, Trešňák Karol, Kolozsi János, ifj. Dora Ferenc és a vezetőség tagjai.

   A foci mellett egyéb közösségi rendezvényeket is szervezünk. A szilveszteri- és a sport bált rendszeresen megrendezzük. Minden évben bekapcsolódunk a falunapok lebonyolításába is. Ha szükség van rá brigádmunkát szervezünk, ahová szívesen jönnek a sportot szerető lakosok.

Legutóbbi idegenbeli mérkőzésünkre 70 szurkoló kísérte el a csapatot. Reméljük, június 17-én, vasárnap, a mindent eldöntő utolsó bajnoki meccsre nagyon sokan lesznek kíváncsiak, és nemcsak Zsigárdról! A tét a feljutás, illetve az, hogy a mi vidékünk csapataival tudjunk focizni. A környék csapataival mérkőzve legalább részben tudjuk visszaadni a régi idők nagy mérkőzéseinek hangulatát.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)