Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Cipősdobozok

Cipősdobozok

2024. május 07., kedd | Ma: Gizella (HU), Monika (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
Címlap > Ifjúsági csoportok > Cipősdobozok
Cipősdobozok 2014. január 10. péntek, 08:26
Cipősdobozok

   A Pro Mached Polgári társulás, a Via Nova–ICS és a Bonita Fiatalok a Szolidaritásért Polgári Társulás, a tavalyi és tavalyelőtti sikeren felbuzdulva, idén is megszervezi az ajándékgyűjtő akcióját a rászoruló és árva gyermekek részére. Reméljük, hogy most is nagyon sok lelkes csoport kapcsolódik be majd a gyűjtésbe és az ajándékok széthordásába.

   Az akció onnan kapta a nevét, hogy az ajándékozók egy cipős dobozba ajándékokat csomagolnak (játékokat, író- és rajzeszközöket, könyveket, ruhákat, édességeket, stb.), majd ráírják a dobozra, hogy hány éves fiú vagy lány a címzett. Így a meglepetések olyanok kezébe kerülnek, akik megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ennek köszönhetően az ajándékok sokkal kedvesebbek a gyerekek számára.

   A gyűjtés tavaly már túlnőtte a galántai és a vágsellyei járás határait, hiszen a pozsonyi Duna utcai iskolából is érkeztek ajándékok. A több száz ajándékot összegyűjtésüket követően továbbítottuk az alsókorompai, dunaszerdahelyi, gútai, ifjúságfalvai, jókai, komáromi, nagymegyeri és szeredi gyermekotthonokba. Mivel több ajándék érkezett, mint amire számítottunk, a fennmaradó ajándékokat a Győri Anya- és Gyermekközpontba vittük.

   Némely faluban listát is kaptunk olyan rászoruló gyermekek nevével, akiknek névtelenül szerettek volna ajándékozni az ajándékozók. Így ott az egyes családokba is ellátogattunk, hogy személyesen adjuk át az ajándékokat.

   Jó volt látni a sok boldogságtól ragyogó szempárt az ajándékbontás során, mert bár mindenki megígérte, hogy az ajándékot csak a fa alatt bontja ki, nagy részük már az átvétel után rohant kielégíteni kíváncsiságát.

   Ez évben december 13-ig tart majd a gyűjtés. A szervezők felkérnek minden jólelkű felnőttet és gyermeket egy cipősdoboz megtöltésére apró ajándékokkal, amelyeket szívesen elajándékozna rászoruló gyermekek számára: lehet ez nem romlandó élelmiszer, édesség, új játék, higiéniai eszközök, esetleg nem használt, ill. jó állapotban lévő ruhanemű. A dobozra kérjük írják rá, hogy körülbelül hány éves lánynak esetleg fiúnak szánják a csomagot, és kérjük illően becsomagolni azt. A gyűjtés pontos időpontját és helyét a hangosbemondón keresztül fogják majd közölni a szervezők.

   Bízunk az emberek szeretetében és reméljük, hogy idén sokkal több gyermeknek tudunk majd ezúton örömet szerezni. További információt Nagy Richárdnál a következő e-mail címen kaphatnak: nagy.richard@azet.sk.

Várják kedves felajánlásaikat a szervezők: Pro Mached PT, Bonita PT, Via Nova-ICS.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)