Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Bízunk az összefogás erejében

Bízunk az összefogás erejében

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Bízunk az összefogás erejében
Bízunk az összefogás erejében 2016. május 05. csütörtök, 15:31
Bízunk az összefogás erejében

   Az országos futballbajnokság 4. ligájának délnyugati csoportjába három évvel ezelőtt került fel a Farkasdi FC felnőtt együttese, a sportot szerető lakosok nagy örömére. Az azóta eltelt időszakban azonban a lendület alábbhagyott, a gondok szaporodtak, a bajnokság őszi idényének végére annyira megromlottak az állapotok, hogy a vezetőség  lemondott, a csapat tagjai pedig más-más együtteseknél kezdték el a téli alapozást. A további fejleményekről és a jelenlegi helyzetről Mgr. Molnár István, a szervezet elnöke számolt be.

   A kilátástalan állapot egészen január 15-ig tartott, amikor a helyi önkormányzat lakossági fórumot hívott össze a farkasdi futball további léte érdekében. A találkozón 40 sportszerető polgárunk vett részt, s próbáltunk kiutat keresni, megtalálni a megfelelő megoldást. Az ügyek intézését Oroszi József vállalta, azzal a céllal, hogy a csapatot hazai játékosokból kell felállítani. Kürti Attila és Felix Marian edző egy olyan együttest próbáltak összehozni, amellyel a tavaszi szezon folyamán helyt tudunk állni, és amely alapja lehet egy későbbi stabil csapatnak.

   A február 5-én megtartott közgyűlésen a szervezet tagsága 12 tagú vezetőséget választott. Az elnök Mgr. Molnár István, alelnökök Barczi Ákos és Kürti Attila lettek, az ISSF- menedzser feladatkörét pedig Oroszi József vállalta.

   A felnőtt csapat kialakítását, összeállítását az idény kezdete is sürgette. A hazai játékosokon kívül több környékbeli futbalistát is szerződtetnünk kellett. Negyedről Kalmár Gyula, Bombicz György és Szőcs Tamás, Gútáról Tóth Drahomír érkezett.  A felkészülési mérkőzéseken több játékost is kipróbáltunk, de az idő rövidsége miatt nem tudták vállalni a csapattagságot, maradtak eddigi együtteseiknél.

   Csapatunk felkészülési mérkőzéseinek eredményei: Mocsonok 6:1, Vízkelet  2:2, Pata 3:4, Nagycétény  1:3, Vágkirályfa  4:0, Taksony  5:1. Legjobb góllövőink Kalmár Gyula és Molnár István voltak 4-4, valamint Szőcs Tamás 3 góllal.

   Március 6-án, a tavaszi szezon első bajnoki mérkőzését otthon játszottuk a Vion D Aranyosmarót együttesével. Szép játék és sok-sok gólhelyzet jellemezte a találkozót, amely ugyan 2:0-ás vendéggyőzelemmel végződött, de a közönség elégedetten távozott. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzéseken a gólok, a győzelmek is megszületnek majd.

   A csapat jelenlegi összetétele: Rusznák Ádám, Peter Sádocki, Sillik Gábor, Šesták Róbert, Bombicz György, Bojan Stojkovics, Fehér László, Tóth Drahomír, Kalmár Gyula, Szőcs Tamás, Molnár István, Takács Nikolasz, Filip Baláž, Jancsó Tamás, Bitter László.

   A Farkasdi Futball Klub jelenlegi szponzorai: Farkasd Község Önkormányzata, JAV-AKC Kft, Peter Bohnet és Szabó Éva, JOPI–Trade Kft, Kolozsi-Rancs. Magánszemélyek: Komlósi Gyula, Seres Norbert, Szabó Bálint, Dubai Sándor, Polgár Benő, Varga Krisztián, Kőrös Benő, Kürti Attila.

   A vezetőség és a csapat legfontosabb célja a bentmaradás a IV. ligában. A fiatalokkal, az utánpótlással való rendszeres és színvonalas foglalkozás pedig reméljük, eredményes lesz és idővel számos jól képzett, tehetséges játékos erősíti majd a nagycsapatot. A legfiatalabbakat, a diákcsapatot és az ifjúságiakat Takács Csaba, Takács Jenő és Vlcsan Lajos edzi, a három együttes működését Oroszi József felügyeli.

   Vezetőségünk nevében szeretném megköszönni szponzoraink minden eddigi anyagi támogatását. Továbbá mindazok segítségét, akik önzetlen munkájukkal vagy erkölcsileg segítik a farkasdi futball megerősödését, egy olyan csapat kialakítását és munkáját, amely községünk labdarúgásának jó hírét hozza vissza.

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)