Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Bemutatkozunk!

Bemutatkozunk!

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Bemutatkozunk!
Bemutatkozunk! 2014. április 08. kedd, 12:52
Bemutatkozunk!

   A Farkasdi Alapiskola és Óvoda a sellyei régió nagy falusi iskolái közé tartozik 224 tanulójával. Aki részletes tájékoztatást szeretne, kattintson a www.sulifarkasd.sk, www.facebook.com/alapiskola és óvoda farkasd oldalakra.

   Mi inkább abból adnánk ízelítőt, milyen az, ha egy iskola az oktató munkán kívül egyúttal alkotóműhely is. Meggyőződésünk, hogy csak a boldog, kiegyensúlyozott gyermek tud eredményes lenni. Boldog pedig csak akkor lehet, ha a tanulás mellett teret kap az érvényesüléshez érdeklődésének és tehetségének megfelelően. Pár pillanatkép a lehetőségekről:

Óvoda:

  • A csodák kapuja elnevezésű óvodaprogram
  • Mikulás, karácsony, tőkehúzás, farsangi álarcosbál közösen a szülőkkel, támogatókkal
  • Húsvéti szokások, anyák napja, rajz- és versmondó versenyek, színházlátogatás

Iskola:

  • Érdekköri munka - 11 érdekkör
  • Tanfolyamok: úszó - és sítanfolyam, természetbeni iskola, társastánctanfolyam
  • Ünnepvárók: karácsonyi, húsvéti
  • Ünnepi műsorok: falunapok, idősek napja, karácsonyi műsor, farsang, Bálint-nap, március 15., esztrádműsor, anyák napja
  • Versenyek: tűzoltó-és kerékpárverseny, tantárgyversenyek, levelezőversenyek, olimpiászok
  • Színházlátogatás: bérlet a Komáromi Jókai Színházba

   Iskolánk jövője szempontjából a legfontosabb rendezvényünk az első évfolyamba való beíratás volt, amelyre 2014. február 5-én került sor a szülők és nagyszülők kíséretében.

   A nagyok az oviban fogadták a leendő elsősöket, majd A három kismalac c. mese szereplői segítségével végigvezették őket az iskolán. Ügyességi versenyek, találós kérdések, versek, dalok segítségével jutottak el a mesebirodalomba, ahol a vidám hangulatú előadás után eszem-iszom és dínomdánom következett. Végül az igazgatóság és a szülői munkaközösség ajándékával távoztak az egész délelőttöt betöltő rendezvénysorozatról. 19 tanulót írattak be szüleik az első évfolyamba. Köszönjük a bizalmat!

A jó hangulatról tanúskodjanak a képek. 

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)