Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Bemutatjuk Varga István nótaénekest

Bemutatjuk Varga István nótaénekest

2024. május 07., kedd | Ma: Gizella (HU), Monika (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Bemutatjuk Varga István nótaénekest
Bemutatjuk Varga István nótaénekest 2013. október 16. szerda, 09:52
Bemutatjuk Varga István nótaénekest

   A 60-as éveiben járó jóhangú mesterember a legismertebb hidaskürti nótaénekes. Nemcsak a falu rendezvényeinek állandó szereplője, de rendszeresen fellép a vidék településein megrendezett nótaesteken, falunapokon és egyéb közösségi rendezvényeken is.

   Az énekléssel 2004-től kezdett el komolyabban foglalkozni. Gyermekkorában ugyan járt zeneiskolába, de ezt egy idő után abba kellett hagynia. Nyugdíjba vonulása után Zálezsák Henriettánál tanult hangképzést. Mindez elegendő önbizalmat adott neki ahhoz, hogy bármilyen versenyen indulhasson, bármilyen rendezvényen felléphessen.

   A polcon nótáskönyvek, kottafüzetek, gépelt és kézzel írt szövegkönyvek sorakoznak nagy számban. Varga István tagja a Szlovákiai Magyar Nótaénekesek Klubjának. Kísérte már őt Mezey Ernő és Balogh Béla zenekara, de a kürti Anyalai cigányzenekar is. Valamennyiükre szívesen emlékszik vissza. Rengeteg helyen lépett már színpadra – Bátorkeszi, Kéménd, Ipolykeszi, Lég, az egyes helyi- és körzeti rendezvények mind-mind szép emlékekkel gazdagították.

   Legkisebb unokáival is megszeretette az éneklést, akik nagyon sok dalt ismernek már, és nem szégyenlősek közönség előtt énekelni. Varga István régi közösségi ember, több társadalmi szervezet elnökeként, vezetőségi tagjaként is dolgozott helyi és járási szinten is.

   2006 óta rendszeres résztvevője a magyarnóta énekesek országos versenyének, amelyet Őszirózsa címmel rendeznek meg. Kitűnő teljesítményéért 2006-ban bronz-, 2008-ban ezüst- és 2012-ben aranykoszorús minősítést kapott.

   A tavalyi, 13. alkalommal megrendezett országos nótaversenyen, Ipolynyéken, a 21 felvidéki és 19 magyarországi fellépő közül a Tarnai Kiss László elnökletével dolgozó bírálóbizottság az aranyminősítés mellett, az összesített 3. helyezést is neki ítélte.

Eredményeihez gratulálunk, énekesi pályafutásához sok sikert és kitartást kívánunk!

Szabó Dénes, Csemadok elnök, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)