Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Beiratkozás az Árgyélus Színházzal Farkasdon

Beiratkozás az Árgyélus Színházzal Farkasdon

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Beiratkozás az Árgyélus Színházzal Farkasdon
Beiratkozás az Árgyélus Színházzal Farkasdon 2016. május 27. péntek, 14:07
Beiratkozás az Árgyélus Színházzal Farkasdon

   A farkasdi Alapiskola és Óvoda április 15-én rendezte az ünnepélyes beíratást. Idén is gazdag programmal várták az ovisokat és szüleiket, akik bizalmat szavaztak az intézménynek.

   “Nemcsak ezen a napon igyekszünk kitenni magunkért. Nálunk ez természetes. A tanulás, a komoly szellemi munkát igénylő tanulmányi versenyek ellensúlyozására az év többi időszakában is változatos, sokoldalú programokat nyújtunk, melyeken feltöltődhetnek diákjaink” – nyilatkozta Keresztesi Ildikó iskolaigazgató.

   A beíratás reggel 9 órakor kezdődött az óvodában. Innen az igazgató biztató szavaival indították el felfedező útjukra a kíváncsi, izgatott vagy éppen megszeppent gyerkőcöket.
„Az iskola tanulói nagy örömmel várták, hogy átvegyék a vezetést, és végigkalauzolják az apróságokat az iskolán, amely ezen a napon Csodaországgá alakult. A különböző helyszíneken érdekes feladatokat oldhattak meg, izgalmas varázslatok részesei lehettek.

   Az elsősök műsora után interaktív órán vettek részt, ahol a legmodernebb oktatási programmal ismerkedtek meg. A bábosokkal a mesék világába röppentek“ – számolt be a Keresztesi Ildikó.

   Mint megtudtuk, a mesefolyam folytatódott a klubban is, ahol az Árgyélus Színház mutatta be „Az élet és a halál vize“ című bábos előadást. Écsi Gyöngyi az ősi magyar mitológiai világképeit jelenítette meg népdalokkal, mondókákkal. „Élvezhettük szép anyanyelvünk más nyelvekkel nem összehasonlítható ízét, zamatát, humorát. Már nagyon várjuk a szeptemberi találkozást új elsőseinkkel. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén 25 tanulót írattak be iskolánkba“ – tette hozzá az iskolaigazgató.

Homoly Erzsébet, Felvidék.Ma

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)