Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Bajtársnak lenni elhivatottság

Bajtársnak lenni elhivatottság

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Bajtársnak lenni elhivatottság
Bajtársnak lenni elhivatottság 2014. február 04. kedd, 13:01
Bajtársnak lenni elhivatottság

   A szervezetnek jelenleg 45 tagja van. A vezetőség tagjai közül az elnöki funkciót Forró Tamás, a titkárit Kőrös Viktória látja el. A csapat gépésze Járó Csaba. A parancsnoki tisztet Szabó Norbert látja el. Vele beszélgettem az utóbbi évek és a 2013-as esztendő tevékenységéről és a következő év terveiről.

   Egy összetartó, családias közösség a miénk, akik valamennyien felelősséggel végezzük dolgunkat. A többség a 60-as, 70-es évjáratokhoz tartozik, érdekesség, hogy általában a feleségek is tagjai a szervezetnek. A tűzoltócsapat életének nagy eseménye volt, és új lendületet adott munkánknak, az a tény, hogy teljes egészében sikerült felújítatni a szertár épületét. Az épület állaga és az energiatakarékosság ugyanis megkövetelte ezt. Az épületet még 1937-ben a vágsellyei származású nagy híd- és csarnoképítő mérnök, Feketeházy János tervezte. A helyi önkormányzat EU-s alapokból biztosította a felújításhoz szükséges anyagiakat (390 ezer euró).

   A csapat a környék egyik legjobban felszerelt és felkészült tűzoltó testülete. Az 1973-as gyártású Liaz-32RTHO tűzoltóautón kívül rendelkezünk egy Honda 400 típusú mobilis úszószivattyúval is, amely az árvízvédelemben volt már eddig is nagy segítségünkre. Nemsokára egy újabb sikeres pályázat segítségével egy másik hasonlót kapunk, egy olyat, amivel a profi tűzoltók is dolgoznak. Ezenkívül egy áramgenerátort és egy benzinmotoros füstelszívót, amelyet főleg családi házak tüzeinél tudunk használni.

   A járási székhelytől való távolság is indokolja felszereltségünket. Az utóbbi évtizedben számos esetben segíthettünk: Ilyen eset volt az öregek otthonán és három családi házon keletkezett tűz oltása. De megemlítem a tarlótüzeket és a legutóbbi sok eső által előidézett talajvíz emelkedés okozta, egy hónapig tartó árvízvédelmi munkálatainkat, amikor is az elvezető kanálisokat takarítottuk ki a többi szervezet és a falu lakosai segítségével.

   A csapat tagjai rendszeresen részt vettek a járási és kerületi tűzoltóversenyeken, különféle megmérettetéseken, brigádokon, alapiskolai tűzbiztonsági bemutatókon. Elsődleges feladatunk a megelőzés. A nyár folyamán, főleg az aratás ideje alatt állandó felügyeletet, a helyi vállalkozóknál pedig a törvény értelmében tűzvédelmi ellenőrzéseket tartunk. Évzáró taggyűlésünket februárban tartjuk. Rendszeres szervezői vagyunk a tűzoltóbálnak, 2014-ben ezt június 14-re tervezzük, hagyományosan a focipályán. Terveink között szerepel egy gyermekcsapat felkészítése, amelyet a Plamienok-Lángocska elnevezésű versenyen szeretnénk indítani.

   Szervezetünk vezetősége és valamennyi tagja nevében köszönjük a helyi önkormányzat és szponzoraink eddigi támogatását, segítségét! Falunk minden polgárának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog, tűzmentes, balesetmentes új esztendőt kívánunk!

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)