Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Az idei esztendőben elvégzett munkáról és a tervekről

Az idei esztendőben elvégzett munkáról és a tervekről

2024. május 07., kedd | Ma: Gizella (HU), Monika (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Az idei esztendőben elvégzett munkáról és a tervekről
Az idei esztendőben elvégzett munkáról és a tervekről 2016. július 18. hétfő, 13:54
Az idei esztendőben elvégzett munkáról és a tervekről

Közbiztonság

   Polgáraink is tapasztalhatják, hogy falunkban lényegesen javult a közbiztonság. A falurendőrség újjáalakítása, a négy rendőr állandó jelenléte eredményesnek bizonyult. Rendőreink folyamatosan járőröznek, ellenőrzik az üzleteket, vendéglőket, temetőket, a benzinkutat. A belügyminisztériumtól kapott szolgálati gépkocsival mobilisabbá, hatékonyabbá vált tevékenységük. A lakossági bejelentéseket dokumentálják, feladatuk minden jogos panasz megfelelő orvoslása. A falu vezetése és a községi rendőrség folyamatosan együttműködik az állami rendőrséggel, akik rendszeres járőrszolgálataikkal segítenek a biztonságérzet kialakításában, a bűnmegelőzésben. Falunkban kamerarendszer is működik, ebben az évben 3 új készüléket szereltettünk fel. A térfigyelő kamerák felszerelése hasznos, jó befektetésnek bizonyult.

Közösségi élet, szervezeteink, intézményeink támogatása

   Szervezeteink, intézményeink, kisközösségeink munkájának segítése önkormányzatunk számára természetes. Iskoláink, óvodáink támogatásának különböző formái vannak: a gyermeknapi, mikulásnapi anyagi segítség, a versenyekre való szállítás, színházi előadások, kirándulások költségeinek arányos térítése stb. Szervezeteink támogatásának megszokott formája, hogy összejöveteleiket – gyűlések, próbák, bálok – a kultúrházban tartják, a község biztosítja a termet, a szükséges kellékeket. A társadalmi szervezetek segítésének meghatározott rendszere van, pályázat útján kérhetnek támogatást, amit az anyagi helyzet függvényében az önkormányzat általában megítél. Nyugdíjasklubjaink tevékenységének biztosítása, nagyobb méretű rendezvényeik segítése is megszokott. Önkormányzatunk egyházközségeink közösségépítő kezdeményezéseit is támogatja, például gyermektáborok megrendezését, egyházi épületek felújítását.

Az ipari park és a termálfürdő

   A park csak akkor gazdaságos, ha ott munka folyik, ha minden egyes parcelláját bérbe veszik. A három meglévő bérlő már jelezte, folytatja, illetve elkezdi az építkezést, végleg letelepszik nálunk. További két érdeklődő vállalkozóval megbeszéléseket folytatunk, a szándékok és az igények már tisztázottak, a szerződések megkötése folyamatban van. Reméljük, hogy számos deáki polgár számára tudnak majd kereseti lehetőséget biztosítani.

   A fürdő üzemeltetője új beruházásokat tervez, illetve végez. Jelenleg a nagy medence teljes felújítása zajlik, valamint a külső kerítés cseréjét végzik. A Csillag bár már üzemel.

Beruházások, tervek

   Bizonyára lakosaink is megtapasztalták, hogy elodázhatatlanná vált az egészségügyi központ felújítása. A felújítás tervrajzai a napokban elkészülnek, a munkálatokat igyekszünk minél hamarabb elkezdeni, és minél rövidebb idő alatt befejezni.

   A járási környezetvédelmi osztály jóváhagyásával összesen 164 fát vágtunk ki a temetőkben, az iskola és a fürdő területén. A kivágott, már életveszélyt jelentő öreg, beteg fákat pótolni kell, helyükbe újakat ültetünk.

   Elkészültek a szlovák tannyelvű óvoda termei és játszótere az alapiskola épületében, illetve annak udvarán. A tágas, minden igényt kielégítő helyiségek az iskola fűtőháza és két osztálya átalakításával készültek el, szeptember 1-én adjuk át őket ünnepélyesen.

   Az Együtt Deákiért polgári társulás segítségével egy gyermekjátszótér kialakítását tervezzük.  A kultúrház szociális helyiségeinek teljes felújítása az elkövetkező hónapok feladata lesz. Meglévő térfigyelő kamerarendszerünket fokozatosan bővíteni szeretnénk, ezzel is biztonságosabbá téve a falut. A felsoroltakon kívül több projektünk vár megvalósításra, de csak alapos mérlegelés után, a falu anyagi helyzetétől függően kezdjük el egy-egy terv megvalósítását.

   Bízunk benne, hogy polgáraink megelégedésére ebben a választási időszakban még több, mindannyiunk számára fontos munkát sikerül elvégeznünk!

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)