Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Augusztusi receptek (2016)

Augusztusi receptek (2016)

2024. április 19., péntek | Ma: Emma (HU), Jela (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Augusztusi receptek (2016)
Augusztusi receptek (2016) 2016. szeptember 06. kedd, 15:57
Augusztusi receptek (2016)

Vendégváró zsebes tarja

Hozzávalók: Kb. 1,5 kg tarja egészben

Hozzávalók a töltelékhez: füstölt kolbász vagy sonka, hagyma, paprika, paradicsom, lehet gomba is, kemény sajt felvágva

Hozzávalók a páchoz: 2 evőkanál citromlé, 4 e.k. fehér bor, 3 e.k. mustár, 1 e.k. méz, 2 e.k. étolaj és pici só

Elkészítés:  Az egészben lévő húst kb. 1,5 cm-es részekre vágjuk úgy, hogy a hús alsó részét nem vágjuk át. Az összekevert páclével megkenjük az egész húst, beleértve a nyílások közti részeket is. Alufóliába csavarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A következő nap minden szétvágott rész közé teszünk kolbászkarikát /sonkát/ hagymakarikát, paprikát, paradicsomot és a kemény sajtszeletet. Megkenjük az egész húst olajjal, alufóliába csavarjuk, hogy sütés közben ne csurogjon ki a páclé. Előmelegített sütőben 180 fokon sutjuk kb. 1,5 órát az utolsó 20-30 percben szétnyitjuk a fóliát és ropogósra sütjük. Ha sok lenne a töltelék, akkor össze lehet fogatni hústűvel vagy átkötni erősebb cérnával.

Lecsós csirkemell

Hozzávalók: 1 csirkemell, 3 tojás, 2 e.k. olaj, 1 e.k. mustár, 1 k.k. maggi, 1 k.k. worchester, 1 kis üveg lecsó, 2 gerezd fokhagyma összezúzva, szolamyl.   

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hozzávalókból a szolamyl segítségével sűrű masszát keverünk, amihez még hozzákeverjük a lecsót. Ezt a jól összekevert masszát ráöntjük a csíkokra /csirke/, úgy, hogy a massza minden oldalról érje a húsdarabokat. Forró olajban sütjük!      

Linzer

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt,1 db Hera,15 dkg mák,15 dkg porcukor,1 cs.vanil. cukor, 1 nagyobb tojás,1 narancs reszelt héja, lekvár /, barack, ribizli, málna/

Tetejére: 10 dkg étcsokoládé, cukrozott gyümölcs vagy lentilky is lehet

Elkészítés: A vajat a porcukorral, vanília cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, mákot, narancshéjat. Jól összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és virágformával kiszúrjuk. A virágok felének közepét gyűszűvel kilyukasztjuk, kizsírozott tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni! A teli virágok közepére egy-egy pötty lekvárt teszünk és a kilyukasztott tésztavirággal összeragasztjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és megcsíkozzuk, kockázzuk a tetejűket. A kiszúrt lyukak közepébe gyümölcsöt tehetünk pl. meggy stb.

Galambos Zsuzsanna receptjei, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)