Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Augusztusi receptek (2015)

Augusztusi receptek (2015)

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Augusztusi receptek (2015)
Augusztusi receptek (2015) 2015. szeptember 04. péntek, 13:58
Augusztusi receptek (2015)

Görög saláta

Hozzávalók – 4 személyre: 6 drb paradicsom, 2 drb kígyóuborka, 4 kis fej lilahagyma, 20 dkg feta sajt, 6 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanál citromlé

Elkészítés: A megmosott zöldséget egyforma nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy mélyebb tálba tesszük a hozzávalókat, ráöntjük az olajat és a citromlevet, majd óvatosan salátás kanalak segítségével összeforgatjuk. Lehűtve tálaljuk.

Körtés sült csirke

Hozzávalók: 1 egész csirke /vagy 6 egész csirkecomb/, 5-6 n agy, érett körte, 2 evőkanál méz, só, bors, chili, sáfrány, szerecsendió, őrölt gyömbér, olaj, egy lime facsart leve.

Elkészítés: A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, majd villával összetörjük. A húsukat kikeverjük mézzel és sóval, sáfránnyal, szerecsendióval, őrült gyömbérrel, kevéske olajjal, frissen ér9ölt borssal, csipetnyi chilivel és a lime facsart levével ízesítjük.  Ezzel a keverékkel megkenjük a csirkedarabokat. Vajjal kikent tepsibe tesszük, a hús mellé tehetünk pár szem szilvát, burgonyagerezdeket, negyedekbe vágott hagymát és pár gerezd fokhagymát is. Előbb letakarva megpároljuk, és ha már átsült a csirke, levesszük a fedőt és pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Fordított piskóta gyümölccsel

Hozzávalók és elkészítés: A tortaformát zsírozzuk és az alját beszórjuk morzsával. Rárakjuk a lereszelt almát, beszórjuk fahéjjal és leöntjük piskótatésztával. 3 egész tojást kimixelünk 12 dkg kristálycukorral, amikor már sűrűsödik beleteszünk 12 dkg féldercés lisztet kis adagokban és ezt ráöntjük az almára. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. A sütés után, ha kihűlt ráborítjuk a tálcára. Csokoládéval, tejszínnel is díszíthető.

Galambos Zsuzsanna, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)