Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona

Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona
Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona 2016. szeptember 05. hétfő, 16:18
Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona

   A tardoskeddi Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola mellett - immár nyolc éve - működő REZEDA bábcsoport a 2015/2016-os iskolai évben sem tétlenkedett. Az idén is egy értékes és tanulságos magyar népmesét, az „Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona “ különös történetét dolgozta fel és mutatta be a tehetséges gyermeksereg.

   A bábozás egy színes és varázslatos, ám szorgos munkát igényelő művészeti ág. 2015 szeptemberében 13 diákkal  látott  neki a csoport  a munkának. A felkészülés már szinte rutinszerűen a megszokott módon zajlott. Ez azzal járt, hogy heti egyszeri alkalommal találkoztak, felolvasták a mesét, majd közösen megtekintették a választott történet rajzfilmes feldolgozását. Ezt követően szétosztódtak a szerepek és megkezdődött az olvasópróba. Sok szorgalommal és türelemmel a bábok és a díszlet is elkészültek. Vidám hangulatban zajlott minden egyes találkozás. A gyerekek kezében életre keltek a  mesefigurák. Mindenki a sajátos módján lehelt életet az általa megformált mesealakba. Figyelmesen dolgoztak, segítették egymást és ennek köszönhetően beteljesedett a munkájuk. Végül a bábos mesejáték megérett a bemutatásra. 

   A PREMIER az iskola által szervezett gyermeknapon zajlott. Ekkor mutatkozott be elsőként a kis csapat a község magyar ajkú óvodásainak és a tardoskeddi Szemerényi Károly MTNYAI alsó tagozatos diákjainak. A hálás gyermeksereg vastapssal jutalmazta a bábcsoport előadását. Ezt követően a község által szervezett gyermeknapon bűvölték el a hálás közönséget, majd a Piliscsévi Általános Iskola diákjait, és az őket kísérő kedves tanárokat kápráztatták el.  Végül szüleiknek, nagyszüleiknek is megmutatták tehetségüket és velük együtt barangolták be meseország minden zegét-zugát.

   Árgyélus királyfinak sikerült megmentenie Tündérszép Ilonát. A jó ismét győzedelmeskedett, a gonosz pedig elnyerte méltó büntetését. A gyerekek által befektetett rengeteg munka megtérülni bizonyult, hiszen a siker, taps, dicséret és méltatás mind ezt igazolja. 

   Nyugodt szívvel térhet nyári pihenőre a kis csapat, s hogy vajon melyik lesz a következő mese amelyet a  feldolgoznak, az egy rövid ideig még maradjon az ő kis titkuk.

Bíróczi Renáta,
a  bábszakkör vezetője

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)