Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Alkot-Lak tábor, Farkasd

Alkot-Lak tábor, Farkasd

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Alkot-Lak tábor, Farkasd
Alkot-Lak tábor, Farkasd 2016. szeptember 05. hétfő, 16:33
Alkot-Lak tábor, Farkasd

   Július első hetében megvalósult az első Alkot-Lak tábor a farkasdi magyar iskolában. Egy hét tele mókával és kacagással, 75 tanuló és 12 tanár részvételével.

   Az első nap a nemzetközi táncoké volt. A második nap a népművészetről, a népdalokról, mesékről, mondókákról és játékokról szólt. Jókai táncokat és mátyusföldi, farkasdi népi játékokat, csúfolódókat tanultunk. Kézműveskedtünk, szebbnél-szebb alkotások születtek. Mindenki nagyon ügyes volt. Végezetül közösen megtanultunk egy népdalt, ami annyira megtetszett, hogy a mai napig mindenki ezt dalolja, még otthon is. Köszönjük Daru Bertalan Elvira, a nagylányok és a tanító nénik közreműködését, valamint Oroszi Anitának és anyukájának a 200 palacsintát, nagyon finom volt!

   A harmadik nap a varázslaté és a bűbájé volt. Megtanultuk a banyadalt, seprűt készítettünk, bájitalt kevertünk, megfiatalodtunk, megokosodtunk, megszépültünk, kísérleteztünk. A hozzávalókat a banya-bárban vételeztük. Seprűfocit játszottunk, varázsigét tanultunk. Hélium segítségével varázsigét mondtunk, remekül szórakoztunk. Köszönjük az üdítőket a Bombic családnak, a finom sárgadinnyét pedig Nagy Deniéknek.

   Az utolsó napon a kalózoké volt a főszerep. Kincset kerestünk, rejtvényt fejtettünk, harcoltunk, vizeskedtünk. Hajót fújtunk, arcot festettünk, tetováltunk, trikót festettünk, csúszdáztunk, íjászkodtunk, luficsatáztunk, kalózháborúztunk. A sok-sok finom sütit a nyugdíjasklubnak köszönjük, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Köszönjük a csapatvezetők, a szülői munkaközösség és a tanító nénik munkáját, akik nélkül a tábor nem valósulhatott volna meg. Köszönjük Farkasd Község Önkormányzatának támogatását is.

   Jövőre ismét találkozunk! Mindenkinek kellemes vakációt kívánunk!

Keresztesi Ildikó, igazgató

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)