Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Aktívak a felsőszeli nyugdíjasok

Aktívak a felsőszeli nyugdíjasok

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Aktívak a felsőszeli nyugdíjasok
Aktívak a felsőszeli nyugdíjasok 2017. január 03. kedd, 14:17
Aktívak a felsőszeli nyugdíjasok

   Felsőszeliben a nyugdíjas klub Deák Jusztina vezetésével tevékenykedik. Vasárnap délutánonként találkoznak: beszélgetnek, kártyáznak, megvitatják az éppen aktuális témákat és tennivalókat. A községi hivatal segítségével rendszeresen szerveznek kirándulásokat a környékbeli városokba. Céljuk új ismereteket szerezni, és feltöltődni egy-egy termálfürdőben.

   2015-ben határozták el, hogy valami olyat tesznek, ami minden falubelit emlékeztet majd a nyugdíjas klub tagjainak tevékenységére. Még abban az évben megvalósították elhatározásukat, és a klubbal szemben elterülő  parkban elültették a Szépkorúak fáját, az egészségkárosultak szervezetével közösen, melynek Rafai Jolán a vezetője. A két szervezet  tagsága szinte azonos. 2015. október 26-án ünnepélyes keretek között a Csemadok Rozmaring énekkarának szép műsorával elültették a páfrányfenyőt, melynek két egyenrangú ága büszkén emelkedik az ég felé. A fát azzal a céllal ültették, hogy a parkban találkoznak majd minden évben az idősek hónapja alkalmával, ünnepelni.

   2016. október 24-én, az első évfordulón, a Csemadok énekkara köszöntötte a résztvevőket, Mészáros Magda vezetésével. Srámek Erzsébet klubtársunk pedig saját versével köszöntötte az időseket.

   Az ünnepélyes megnyitót követően kötetlen beszélgetésre, frissítőre invitálták a nyugdíjasokat a szervezők. A kultúrházban Neszméri Katalin megköszönte a részvételt és azzal a reménnyel búcsúzott, hogy a jövő évben ugyanitt ismét találkoznak az ünneplésre vágyó nyugdíjasok.

   A nyugdíjas klub és az egészségkárosultak szervezete a Csemadokkal karöltve idén felvállalták a kultúrház előtti téren lévő adventi koszorú feldíszítését. A koszorú, hagyományosan a civil szervezetek összefogásának köszönhetően díszíti a várakozás időszakában a falu közterületét, ezzel is az összefogás és együvé tartozás érzését erősítik.  .

-nk-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)