Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A vízkeletiek mélyrepülése

A vízkeletiek mélyrepülése

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > A vízkeletiek mélyrepülése
A vízkeletiek mélyrepülése 2013. október 05. szombat, 16:26
A vízkeletiek mélyrepülése

   Sokan meglepődtünk, amikor nyáron kiderült, hogy Vízkelet csapata a járási első osztályban folytatja küzdelmeit. Mivel a III. liga nyugati csoportjának kieső helyén végeztek, a következő idényben a IV. ligában kellet volna szerepelniük. Az újonnan alakult vezetőség viszont úgy döntött, hogy a csapatot csak az első osztályba nevezi be.

   A vízkeletiek sikersorozata még a 2006 – 2007-es idényben kezdődött, amikor is izgalmas küzdelmek során tovább jutottak az V. ligába. Ekkortájt új szponzorok érkeztek a klubhoz, akik biztosítani tudták a csapat, a sportklub sikeres működését. A 2008 – 2009 –es idényben ismét sikert könyvelhetett el a klub, mert felnőtt csapatuk ismét egy osztállyal feljebb került. A folyamatos siker azonban egyre nagyobb befektetéseket és pénzt igényelt. A csapatban egyre inkább háttérbe szorultak a hazai játékosok, az utánpótlásra sem fordítottak kellő figyelmet. A IV. liga délkeleti csoportjában, az első év elteltével rögtön a dobogó harmadik helyén végeztek, a következő szezont pedig ismét feljutás szándékával kezdték. Amit sikerült is elérniük, így a 2010 – 2011 fociidényt a III. ligában folytatták.

   A III. ligás szereplésüket kisebb nagyobb kudarcok kísérték, de volt pár jó meccsük is. Például, hazai pályán sikerült győzelmet aratniuk a szomszédos Galánta csapata ellen (3:1). Az őszi idény befejeztével az utolsó előtti helyet foglalták el a tabellán, összesen négyszer sikerült győzniük. Azonban egyre inkább problémássá vált a helyzet. Mivel a sportklub a fiatal és tehetséges játékosokat kölcsön játékra adta a környező falvakba, egyre nehezebbé vált a csapat finanszírozása, mert köztudott, hogy az idegen játékosok mindig sokkal többe kerülnek, mint a hazaiak. Annak ellenére, hogy a csapatban sok kiváló adottsággal és tehetséggel megáldott labdarúgó játszott, nekik mégsem sikerült belopniuk magukat a drukkerek szívébe.

   A tavaszi szezont már kétségek közt kezdték, ekkor már kétséges volt a csapat III. ligás szereplése. De az akkori vezetőség végül úgy döntött, hogy bármilyen aggasztó is a helyzet, folytatják. Utólag elmondható, hogy jól döntöttek, mert ha a szezon közepén léptek volna ki a bajnokságból, kénytelenek lettek volna a legalacsonyabb járási osztályban folytatni. A nehézségekkel teletűzdelt idényt igazolja az utolsó III. ligás szereplésük, amelyet a DAC stadionjában játszottak. A mérkőzés 5:1-re végződött. A meccsre a vízkeletiek csak 11 játékossal érkeztek, amely már a csapaton belüli konfliktusokat is tükrözte.

   A sportegyesület jövője a szezon végeztével még kérdéses volt. A falubeli sport és foci kedvelők összefogásának köszönhetően azonban, a klub tovább folytatja működését. Teljesen új vezetőség és csapat alakult, főleg hazai játékosokból. Remélhetőleg e nagy múlttal rendelkező sportegyesület még sok-sok éven át színesíti majd a járási osztályok bajnokságát, felnőtt és diák csapatuk szintjén is!

(vv)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)