Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A vándorserlegért 16 együttes küzdött

A vándorserlegért 16 együttes küzdött

2024. április 24., szerda | Ma: György (HU), Juraj (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > A vándorserlegért 16 együttes küzdött
A vándorserlegért 16 együttes küzdött 2015. február 20. péntek, 14:33
A vándorserlegért 16 együttes küzdött

   Ismét a vágsellyei sportcsarnok volt a helyszíne a Iodica Cup Deáki - Diakovce 2015 elnevezésű női teremfocitornának, amelyet immár 7. alkalommal rendezett meg  a Solca Iodica group - Szőcs Roland irányításával, szervezésében, 2015. januárjának 3. hétvégéjén. A megmérettetés az ország legszínvonalasabb női teremfoci – eseménye, ahol most három ország – Csehország, Magyarország és Szlovákia - legjobbjai mérkőztek meg a torna már rangot jentő Vándorserlegéért.

   A legnagyobb esélyesek közé most is a Magyarországról érkezők tartoztak, hiszen a kupát az utóbbi három alkalommal az Astra Hungary csapata vihette haza. Mellettük az FTC felnőtt csapata és a Kóka SE néven szereplő FTC ifjúsági együttes is jelentős erőt képviselt.

   Szlovákia is legjobbjait vonultatta fel, hat együttes képviselte a hazai bajnokságot: az Union Érsekújvár, az MSK Trencsénteplic, a Slovan Duslo Vágsellye, a VIX Zsolna, az SK Selce és a Partizán Bártfa a hazai 1. ligában szerepelnek. Őket a második ligából Myjava, Bodak, Igló, Nagyszombat és Nagytapolcsány csapatai egészítették ki. Érdekességnek számított a pozsonyi Slovan Sportegyesület ifi-együttese, akik a klub felnőtt csapatát próbálták helyettesíteni a tornán, kellemes meglepetést okozva.

   A sportrendezvényt magas színvonal és lelkes igyekezet jellemezte. A torna győztese a Ferencváros együttese lett, nagyon szoros mérkőzésen, mindent eldöntő tizenegyesrúgásokkal tudtak győzni a kiválóan küzdő myjavaiak ellen.

Az elődöntők eredményei: Ferencváros – Zsolna 1:0, Myjava – Bártfa 3:1

A harmadik helyért: Zsolna – Bártfa 3:2

Az első helyért: Ferencváros – Myjava 0:0, hosszabbítás 0:0, büntetőrúgásokkal 3:1

   A szervezők ezúton is köszönik a sportesemény valamennyi támogatójának segítségét. Nagyon sajnálják, hogy éppen a tornát egykor létrehozó és szervező deáki együttes hiányzott az idei küzdelmekből.

   Szőcs Roland értékelése: Ismét nagyon jó kis tornát sikerült összehozni. Ezt a számtalan e-mail, telefon, sms bizonyít, valamint a tornán résztvevő csapatok csapatvezetőinek üzenetei. De elismerését fejezte ki a szlovák U15-17-19- es női válogatott edzője, Branislav Petrovič is, aki szombaton és vasárnap is ellátogatott a sellyei városi sportcsarnokban, remek kis mérkőzéseknek lehetett a szemtanúja. Érdekességként említem, hogy szombaton 24 mérkőzésen 160 gól esett. Vasárnap, a torna play off részében pedig 117 gól született. 6 mérkőzést 9 méteres rúgásokkal döntöttek el, ahol 39 rúgásból 25 volt eredményes. A torna szervezéséért felelős technikai stáb (a vágsellyei J.Fándliho Gimnázium diákjai) lehetővé tette, hogy a csapatok csakis azzal foglalkozzon,  amiért a tornára jöttek,  tehát a futballal. Vasárnap a természet erejével is sikerült megküzdeni, a havazás nehezítette a csapatok érkezését (Deákin volt elszállásolva 12 csapat), amit a kisbusz folyamatos ingázásával oldottunk meg. Végül minden csapat élményekben gazdagon indult haza, azzal az ígérettel, hogy jövőre is örömmel részt vesznek a tornán. 

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)