Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A vágai labdarúgás történetéből

A vágai labdarúgás történetéből

2024. április 24., szerda | Ma: György (HU), Juraj (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > A vágai labdarúgás történetéből
A vágai labdarúgás történetéből 2015. agusztus 25. kedd, 14:16
A vágai labdarúgás történetéből

   Megalakulásának 80. évfordulóját ünnepelte egy hónappal ezelőtt a vágai sportszervezet. A futballpályán megrendezett esemény a klubelnök, Horváth József és Ing.Kubica Adrián polgármester ünnepi beszédével kezdődött. A focisuli, a diákcsapat és az ifi csapat mérkőzéseit Vága és Negyed felnőtt csapatainak párharca követte, majd sor került a sportpálya ünnepélyes névadójára is. A sportlétesítményt Forró Róbertről, a vágai foci legendás alakjáról nevezték el. Emléktábláját fiai leplezték le.

   A szervezett futball megalapítója Vágán Holub János pedagógus volt 1935-ben. Az első mérkőzést 1936-ban játszották. A következő játékosok neveivel találkozhatunk: Hulák Gyula, Horváth István, Horváth Zoltán, Zsigó István, Forró Gyula, Zsúrek László, Virágh István, Farkas István, Mrva József, Lulovics János és Virágh Ferenc. A vágai csapat a 1930-as évek végén abban különbözött a többi csapattól, hogy volt edzője és teljes felszerelése.

   1949-ben már bajnoki mérkőzéseket játszik a csapat. 1956-tól egy új időszak vette kezdetét, szervezettebb munka kezdődött. 1960-ig a járási bajnokság 3. osztályában szerepel, 1961-62-ben bajnokságot nyer a csapat, s felkerül a 2. osztályba.  Ezután kilenc évet kellett várniuk a vágai sportbarátoknak arra, hogy csapatuk ismét bajnokságot nyerjen. 1971-ben a vágai tizenegy kiharcolja a feljutást az 1. B osztályba, 1977-től már a kerületi l. A osztályban szerepel. 1978-ban újonc létére a 3. helyen végeznek. 1980-tól az eddigi legmagasabb osztályban, a kerületi bajnokságban focizik az együttes, ahol szintén megállja a helyét. Ez a klub történetének eddigi legnagyobb sikere.

   A 2000 lakosú Vága község focistái a 70-es évek végén és a 80-as évek elején a kerületi bajnokság nyugati csoportjában a következő városok csapataival játszottak sikeresen: Brezová, Vágújhely, Trencsénteplic, Pőstyén, Halics, Ótura, Nagytapolcsámy, Verbó, Miava, Galánta, Aranyosmarót, Szenyice.

   A Vágai Sport Klub vezetősége 2000-ben úgy döntött, ankétot hirdet. Arra kérték a szurkolókat, hogy szavazzanak a 20. század legjobb vágai tizenegyére. A legtöbb szavazatot a 10-es mezben játszó, legendás Forró Róbert kapta. A további sorrend így alakult: Horváth Jenő, Lulovics Zoltán, Hulák Ernő, Kamenár Igor, Czakó Gábor, Simkó Imre, Puskás Tamás és Kiss Károly ugyanannyi szavazattal, Szabó Péter, Recht Miklós.

   A Vágai Sport Klub vezetői és minden szurkoló bízik abban, hogy a jelenleg folyó alapos munkának, az elődök sikereihez méltóan és az ő példájukon tanulva, a közeljövőben szép eredményei lesznek.

Forrás: Vágai FC

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)