Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A Szemerényi Károly Alapiskola életéből - Tardoskedd

A Szemerényi Károly Alapiskola életéből - Tardoskedd

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > A Szemerényi Károly Alapiskola életéből - Tardoskedd
A Szemerényi Károly Alapiskola életéből - Tardoskedd 2013. október 01. kedd, 22:56
A Szemerényi Károly Alapiskola életéből - Tardoskedd

2011/2012-es iskolai év – 169 tanuló, 14 pedagógus, egy nevelő és egy asszisztens.

   Iskolánk egyik fő prioritása az egészséges táplálkozási szokások ismertetése és elsajátítása. Ebben az iskolaévben először került az főtantárgyak közé az egészséges táplálkozás tantárgy, melyet a VIII. osztályban oktatunk. Emellett, tanulók nagy örömére, minden szeptemberben megtartjuk az Egészség napját is.

   Szeptember kezdetével az iskola újra megtelt régi- és új diákokkal. A szülők további támogatást vehettek át a Rákóczi Szövetség jóvoltából. Az első osztályban 20 szülő  10–10 ezer Forintot vehetett át Csáky Csongortól, a szövetség képviselőjétől.

   Fontosnak tartjuk, hogy megemlékezzünk az előttünk járókról, az elhunyt pedagógusokról. Halottak napja alkalmából - pedagógusok és tanulók - iskolánk kopjafái előtt gyertyát gyújtunk, lerójuk kegyeletünket az elhunytak előtt.

   Aktív munka zajlik a napközi otthonunkban is, ahol „mindenszentek éjszakáján” vagy, újabban, halloween alkalmából rendhagyó bált rendeztünk. Nem hiányozhatott a játék, a versengés, a tornaterem szellemének a keresése sem. A kötetlen szórakozás tűzijátékkal fejeződött be.

   A Hagyományos ősz nevet viselő programunk az összefogás eredménye, ugyanis a dédmamákkal, a nagymamákkal és néprajzkutatóval együtt elevenítettük fel a tollfosztás, a kukoricamorzsolás, a csuhékötés és a paprikafűzés hagyományait. De nem hiányozhatott a diótörés sem, és előkerültek a nagymamák  titkos pogácsa-, rétes- és kalácsreceptjei is. Méry Margit előadásában megtudhattuk miként éltek, milyen ruhát viseltek a tardoskeddi emberek. A nap végére gyönyörű alkotások születtek különböző magvakból, tollpihéből, de nem feledkezhetünk meg a hímzett abroszokról, sípokról sem.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)