Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A nagymácsédi nyugdíjasok életéből

A nagymácsédi nyugdíjasok életéből

2023. december 01., péntek | Ma: Elza (HU), Edmund (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > A nagymácsédi nyugdíjasok életéből
A nagymácsédi nyugdíjasok életéből 2017. január 03. kedd, 14:16
A nagymácsédi nyugdíjasok életéből

   Nagymácsédon 2013-tól működik a Tulipán nevet viselő nyugdíjasklub. Hogy mekkora igény van rá azt az bizonyítja, hogy a tagok száma a kezdeti húszról mára hatvanra gyarapodott. Az előre kidolgozott terv szerint működő klub nagy hangsúlyt fektet az egészségre, a kultúrára, a sportra, valamint a szociális és közösségi aktivitásokra is.

   A tagok minden szombaton találkoznak az otthonosan berendezett klubházban. A finom süti, pogácsa, kávé mellett mindenkinek van miről beszámolnia. A férfiak kártyapartija is mindig rövidnek bizonyul. A klubban televízió és internetes hozzáférésű számítógép is található.

   Ez év februárjában 10 klubtagunk  egyhetes gyógykezelésen vett rész Pőstényben, amit télen meg szeretnénk ismételni. Augusztusban 4 klubtagunk Csízen gyógykezeltette magát JDS beutalóval. A nyarat kihasználva 30 klubtag a dunaszerdahelyi termálfürdőben töltött el egy szép napot.

   Munkatervünk kulturális részét is teljesítettük. Ingyenesen, két alkalommal 40-40 tagunk látogatott el a Diószegre, egy-egy nsgyszabású kulturális rendezvényre.

   Író-olvasó találkozót tartott a klubban Szomolai Tibor, A Megbecsültek Társasága meghívására Szomolai Tibor látogatott el hozzánk. Az író-olvasó találkozón 24 vettek részt. A klub részére két könyvet is megvásároltunk, így tovább bővítettük a klub könyvtárát.

   A nőnapot minden évben a klub férfitagjai szervezik, mindig nagy sikerrel, természetesen soha, nem marad el a piros szekfű sem.

   Évzáró gyűlésünkön beszámolunk az elvégzett munkáról, a klub költségvetéséről és az előttünk álló feladatokról, tervekről. A gyűlésen falunk polgármestere Lancz István mérnök úr is résztvett, aki beszámolójában kitért a klub összetartó erejére, sikereire. A krónikába a következőket írta: „Sok-sok közös élményt, hogy egymást erősítve szebbé tegyék nyugdíjas éveiket!“

   Klubtagjaink a Megbecsültek Társasága által szervezett rendezvényeken is rendszeresen részt vesznek.

   Ebben az évben a kerek évfordulójukat ünneplő tagjaink között egy alapító tagunk is volt, Csapó Zsuzsa, aki a 80. születésnapját ünnepelte, korát meghazudtoló frissességgel, vidáman. Lancz István és neje Katona Piroska - szintén alapító tagjaink - pedig az 50. házassági évfordulójukat ünnepelték. Ezek nagyon emlékezetes délutánok voltak, falunk polgármestere ezeken is megjelent.

   Mindannyiunk számára nagy örömöt szereztek alapiskolásaink, akik az idősek hónapja alkalmából (októberben) ellátogattak a klubba. A közel ötven gyerek és a két tanító néni vidám délutánt szereztek a nagyiknak.

   A klubtagok minden évben bekapcsolódnak a Pro Mached polgári társulás és a helyi MKP által szervezett kolbásztöltő versenybe is, ahol sütit, pogácsát szolgálnak fel.

   A sportról sem feledkeztünk meg, a járási szenior olimpián ebben az évben is sikeresen szerepelt a csapatunk. A tizenhat résztvevő csapatból a 3. helyezést érte el a Tulipánok csapata. Egyéniben két arany- és három ezüstérmet szereztek.

   A templom környékének rendbentartását is vállaltuk, az idén a takarításon kívül három férfi tagunk kőműves munkát is végzett, három nőtagunk pedig az új kaput és a kerítést festette le.

   Munka után édes a pihenés, ezért úgy döntöttünk, hogy a szombati összejövetelt a Fekete víznél, a „Relaxban“ tartjuk meg. A finom sült hal mindenkinek ízlett.

   Egészségünk védelméről sem feledkeztünk meg. A klubtagok érdekes előadást hallhattak az izületi betegségekről, az erre ajánlott natúr gyógyszereket kedvezményesen vásárolhattuk meg.

   A Megbecsültek Társasága által szervezett bálon mindenki jól érezte magát.

   Itt az ősz, de ilyen összetartó csapattal a tél is meleget áraszt. Úgy mint az előző években, az idén is megtartjuk a már hagyományos karácsonyi ünnepségünket és a szilveszteri bulit is.

   Jelszavunk: „A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik.“ (Popper Péter)

Gál Klára, a klub elnöke

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)