Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A Megbecsültek Visegrádon, Bősön és Lipóton

A Megbecsültek Visegrádon, Bősön és Lipóton

2024. március 04., hétfő | Ma: Kázmér (HU), Kazimír (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > A Megbecsültek Visegrádon, Bősön és Lipóton
A Megbecsültek Visegrádon, Bősön és Lipóton 2015. július 15. szerda, 13:36
A Megbecsültek Visegrádon, Bősön és Lipóton

   Májusban Visegrádra indultunk, hogy meglátogassuk Magyarország talán legkisebb történelmi városát. A Királyi Palota csodás termei és kertjei elbűvöltek bennünket, megismerhettük a letűnt idők arisztokratáinak mindennapjait, hogyan éltek, dolgoztak, aludtak, tisztálkodtak, miket és hol főzettek vagy éppen hogyan fűttettek maguknak a szolgai személyzettel. Ezután utunk a Salamon toronyba vezetett, ahol egy igazán izgalmas lovagi tornát tekinthettünk meg, és közülünk került ki az aznap megkoronázott király, kinek tiszteletére folyt a torna. A kiadós és finom ebéd után ellátogattunk a Mesterségek udvarába is, ahol a munkájuk közben figyelhettük a mestereket. 

   Júniusban Bős és Lipót volt a cél. Miután meglátogattuk a híres és nagyon hasznos vízi erőművet, komppal áthajóztunk Dunaremetére, ahol már várt ránk a busz és elvitt minket a lipóti fürdőbe. A nyári melegben mindenki szívesen mártózott meg a kellemes termálvízben. Felfrissülve indultunk hazafelé, de még előtte megálltunk a neves lipóti pékségben, hogy finomabbnál finomabb friss pékárukkal kedveskedjünk az otthon maradt családtagjainknak, ismerőseinknek. Reméljük, a következő utunkon is találkozunk.

   Július 16. Szakolcára látogatunk el, sétahajózás, bor-és kürtöskalács-kóstoló, valamint városnézés vár ránk. Tartsanak velünk!

-SzK-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)