Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A Megbecsültek Társasága Pannonhalmán

A Megbecsültek Társasága Pannonhalmán

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > A Megbecsültek Társasága Pannonhalmán
A Megbecsültek Társasága Pannonhalmán 2015. június 22. hétfő, 13:13
A Megbecsültek Társasága Pannonhalmán

   A Megbecsültek Társasága szervezésében újabb élményekben gazdag kiránduláson vehettek részt a szépkorúak április 16-án. Az uticél ezúttal Pannonhalma volt.

   Napsütéses, már-már nyári melegben érkeztünk a délelőtti órákban a Pannonhalmai Bencés Főapátságba. A tárlatvezetés során idegenvezetőink jóvoltából rengeteg új és érdekes információval gazdagodtunk. Meglátogattuk a 13. században épült Szent Márton bazilikát, majd a Porta Speciosan /ékes kapun/ és a kerengőfolyosón keresztül beléphettünk a főapátság könyvtárába, ahol napjainkban körülbelül 400.000 kötetet őriznek. Lehetőségünk nyílt megtekinteni a monostor időszakos kiállítását is, majd a bazilikában bekapcsolódhattunk a szerzetesközösség napközi imádságába. Monostoralapító Szent István királyunk rendeléséből Szent Márton pannonhalmi monostora minden nap imádkozik Magyarországért.

   Hazafelé menet betértünk egy finom ebédre, majd azt követően borkóstolón vettünk részt egy helyi pincészetben.

Fordor Szilvia

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)