Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A Mária út - mátyusföldi zarándokokkal

A Mária út - mátyusföldi zarándokokkal

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > A Mária út - mátyusföldi zarándokokkal
A Mária út - mátyusföldi zarándokokkal 2016. április 28. csütörtök, 15:18
A Mária út - mátyusföldi zarándokokkal

   Mária út, ahogy a vándorok látták. Általában ezzel a névvel illetjük ez előadásainkat, amelyeket egy 1300 kilométeres útról szoktunk tartani Ambrus Dávid barátommal. Szerény véleményem azonban az, hogy bár vicces történetekkel, meg jópofa élménybeszámolókkal tudjuk szórakoztatni az embereket, de az esszenciáját egy ilyen útnak csak olyan lélek értheti, ki végigment már hasonló megpróbáltatáson.

   Az igazi élményeket nem tudjuk két kézzel megfogni és bemutatni, azokat csak átélni lehet. Ezért is buzdítok mindig minden embert, hogy induljon útnak, és akkor célba ér. Ne a kijelölt utat válasszuk, hanem a még járatlant. Találjuk meg a saját utunkat a boldogulás felé. A boldogság viszont ne az elérendő cél legyen, hanem a helyes út mellékterméke. Minél többet adunk magunkból a világnak, és minél többet veszünk magunkhoz a világból, annál boldogabb ember leszünk.

   Utunk folyamatos velejárói voltak a szenvedéssel teli pillanatok. Nem állítom, hogy gyakorta leltük örömünket a megpróbáltatásokban, de hát ez már csak így szokott lenni. Rengeteg fájdalmat kellett átélnünk az út során, a végtermék mégiscsak egy gyönyörű emlék, egy motiváló tapasztalat lett, amiből bármikor tudunk erőt meríteni. Én azt szoktam mondani, hogy a siker érdekében előfordul, hogy mindenünket fel kell áldoznunk. Viszont, ha ez megtörtént, akkor rájövünk, hogy a sikerrel sokkal többet kaptunk, mint amennyit feláldoztunk annak érdekében, hogy elérjük.

   Kijelenthetem, hogy mindkettőnk életében pozitív változást hozott egy ilyen út végigjárása, ezért javallanám az embereknek, hogy amint lehetőségük lesz megpróbálkozni a saját határaik leküzdésével, ne habozzanak, induljanak el.

   Ne higgyék el a mások válaszait. Találják meg a sajátjukat. Ne a külvilágból merítsék a tudást, hanem találják meg saját magukban. Nem baj, ha nem érzik magukban az erőt, elég, ha meghoznak egy elhatározást, a többi majd jön magától!

Lovász Bálint

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)