Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A könyvtár mindenkié!

A könyvtár mindenkié!

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > A könyvtár mindenkié!
A könyvtár mindenkié! 2015. május 15. péntek, 12:01
A könyvtár mindenkié!

   A könyvtár mindenkié! – így szólt a hívogató a peredi könyvtárba, mely márciusban, a könyvtárak országos programjához kapcsolódva, naponta más-más témakört érintve, az egyes korosztályokhoz közel álló módszerekkel igyekezett bemutatni azt, milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség nyílik a könyvtári találkozásokban, és a helyi könyvtár milyen sokszínű tevékenységrendszerrel végzi kultúraközvetítő munkáját.

   Az idei programsorozat nyitórendezvényén, március 2-án, Szomolai Tibor örvendeztetett meg bennünket, szívet melengető, érdekes történeteivel. Nagysikerű könyveit - Felvidéki Saga, Fáklyavivő –az érdeklődők az író dedikálásával a helyszínen meg is vásárolhatták.

   A délelőtti órákban az óvodásokat és az alapiskola tanulóit láttuk vendégül. Játékos könyvtárbemutatóink során érdekes feladatokkal, mondókákkal, dalokkal, találós kérdésekkel és mesék olvasásával tettük élvezetessé a könyvtári látogatásokat.

   Március 27-én rendkívüli, éjszakába nyúló nyitvatartással, H. Ch. Andersen dán költőre és meseíróra emlékeztünk. Kicsi piros vonatunkra, mellyel bejártuk a könyvtár zegét – zugát, csak az szállhatott fel, aki bekapcsolódott a mese olvasásába, és a feladatokat is sikeresen megoldotta. Húsvéti hagyományainkat felelevenítve tojást is díszítettünk. Álmot űző táncot jártunk, majd párnacsatát vívtunk. Még mielőtt álomba szenderültünk volna, új könyvtártagokat is avattunk.

   Köszönjük pedagógusainknak a jó együttműködést.  Külön köszönet jár Gáspár Bernadett tanító néninek, aki segített az éjszakai program lebonyolításában.

   A könyv és olvasás köré épülő programok eredményessége megkérdőjelezhetetlen, mert általuk, évről-évre emelkedik a könyvtár olvasóinak száma. Könyvtári találkozásainknak azonban vannak számokban nem mérhető értékei is.  A könyvek lapozgatása, játékos feladatok megoldása közben, sokat tanulhattunk a barátságról, a toleranciáról, a szorgalomról, az igazi értékek megbecsüléséről, és a közös munka öröméről.

Borsányi Erzsébet

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)