Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A futball mindenkié!

A futball mindenkié!

2024. május 06., hétfő | Ma: Ivett (HU), Hermína (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > A futball mindenkié!
A futball mindenkié! 2014. május 21. szerda, 11:13
A futball mindenkié!

   Az Osztényi Leander Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda Szelőcén nagyszabású futballhetet szervezett kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

   Először március 1-jén, immár kilencedik alkalommal rendeztük meg a Szelőcei Szövetkezet Elnöki Kupájáért kiírt „focimaratont“. Ez a versengés a felnőtt kategóriában zajlott. Négy csapat versengett a végső győzelemért. A Magyarországról érkezett vendégek Győrság és Majosháza színeit képviselték, a hazaiak pedig Szelőce és Sók csapatain belül elevenítették fel a most egy település történelmi múltját. A fiatal és kevésbé fiatal résztvevők jó hangulatú, de izgalmas mérkőzéseket vívtak egymás ellen. Az összecsapásokat a fair play, a baráti szellem és a futball iránti alázat jellemezte. A végeredmény csak másodlagos volt a résztvevők számára. A vándorserleget végül a sókiak szerezték meg a szelőceiek, a majosházaiak és a győrságiak előtt.

   A hét második labdarúgó seregszemléje az általános iskolák alsó tagozatos diákjainak a megmérettetése volt. A március 3-án megrendezett tornán is négy csapat vett részt. Egy-egy csapattal képviseltette magát Győrság, Zsigárd, Szelőce és Sók csapata. A kis futballpalánták sem szerettek volna lemaradni a pár nappal előttük focizó felnőttektől, így igazán jó színvonalú, ügyes egyéni megoldásokkal tarkított mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi. Az alsós fiúk számára a végeredmény legalább olyan fontos volt mint a részvétel. A győztesnek járó kupát végül a győrsági testvériskola diákjai tehették a vitrinjükbe. Mögöttük a szelőceiek, majd a sókiak, végül a zsigárdiak következtek.

   A focihét lezárásaként iskolánk immár kilencedik alkalommal szervezte meg a felső tagozatos tanulók versengését. Rendhagyó módon ebben az évben öt csapat indult el a kupákért folyó küzdelmekben. Mint minden évben, most is az első három helyezésen kívül díjaztuk a legjobb góllövőt és a legjobb játékost is. A fiúk szoros mérkőzéseket vívtak egymással, sokszor csak a szerencse, vagy egy apró momentum döntött, ki kerüljön ki győztesen. Végül a küzdelmekből a deáki iskola csapata került ki győztesen, úgy, hogy az egész tornán még gólt sem kaptak. Így megérdemelten nyerték meg az idei kiírást. A második helyen a hazaiak végeztek a zsigárdiak, perediek és a vágsellyeiek előtt.

   Ezen a héten sokunk számára a nagy szerelem, az igazi művészet és a felhőtlen boldogság, egyszóval a FUTBALL sokszínűsége és mindenkihez való kötődése tette teljessé életünket.

(M.M.)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)