Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A Diócska bábcsoport nyergesújfalui élményei

A Diócska bábcsoport nyergesújfalui élményei

2024. május 03., péntek | Ma: Tímea (HU), Galina (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > A Diócska bábcsoport nyergesújfalui élményei
A Diócska bábcsoport nyergesújfalui élményei 2014. július 29. kedd, 14:26
A Diócska bábcsoport nyergesújfalui élményei

   Ebben az évben is folytatta tevékenységét a Diócska bábcsoport. Idén két mesét dolgoztak fel. A kisebb bábosok a Sün Balázst Csukás Istvántól, a nagyobb bábosok pedig Illyés Gyula Becsületes tolvaj Marciját elevenítették meg a színpadon. Mindkét mese asztali bábjáték alternatív botos bábokkal. Fellépéseik egyik mérföldköve a Nyergesújfalui Gyermekbábos Fesztivál, amelyről így írnak a Becsületes tolvaj Marci szereplői:

Recska Krisztína

   Nyergesújfalun már nem először jártunk. Mint mindig, most is nagy izgalommal készültünk a versenyre. Két mesét vittünk magunkkal, a Sün Balázst és a Becsületes tolvaj Marcit. 

   Marcis előadásunk egy bőröndmese, mivelhogy a díszlet is régi bőröndből áll, ami a mese során számtalanszor átváltozik a helyszínektől függően.

   A program szerint mi zártuk a fellépők sorát, de ahogy a mondás is tartja, az utolsókból lesznek az elsők. Ez meg is mutatkozott az ebéd utáni díjkiosztón, ahol mindkét mesénket aranysávba sorolták, a Becsületes tolvaj Marcit pedig a Nemzetközi Egri Bábfesztiválra is javasolták.

Örülünk az elért sikereinknek!

Kováč Veronika

   A fesztiválra kora reggel indultunk a diószegi alapiskola elől. Megérkezésünk után nyugodtan élvezhettük a fesztivált, mert mi voltunk az utolsó fellépők. A délelőtti előadások után megvártuk még a díjkiosztót. Utunk hazafelé vidáman telt, sok szép élménnyel gazdagodtunk.

Recska Krisztína

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)