Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A diabétesz világnapja

A diabétesz világnapja

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > A diabétesz világnapja
A diabétesz világnapja 2014. január 24. péntek, 13:33
A diabétesz világnapja

   November 14-én, a diabétesz világnapján a tardoskeddi Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai és pedagógusai egy rendhagyó tanítási órán vettek részt. Tették mindezt azzal a céllal, hogy a szinte már népbetegséggé vált " cukorbetegség" korai felismeréséről és annak orvoslásáról beszéljenek.

   Az iskola 2013-ban bekapcsolódott " A kör, ha kék..." elnevezésű pályázatba, amelynek célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség jelenlétére és megelőzésére. Elsőként a tanoda nyolcadik osztályos diákjai Mgr. Csányi Mária pedagógus vezetésével bemutatták, felvázolták azon tényezőket, amelyek meghatározhatják egészségünk további alakulását. Beszélgettek a kor vívmányainak negatív hatásairól, amelyeknek köszönhetően kialakulhatnak olyan körülmények, amelyek a későbbiekben betegségbe torkollnak.

   A bemutató után MUDr. Borbély Zoltán, az iskola régi diákja ismertette tapasztalatait, tanácsait a tanulókkal. A diákok számtalan kérdéssel illették a doktor urat, aki magas szakmai tudásának köszönhetően minden esetben kielégítő válasszal szolgált az érdeklődő gyermekseregnek. Ezt követően egy oktatófilm vetítése következett, amely a vércukorszint mérésének folyamatát mutatta be. Az említett folyamatot élőben is elvégezték.

   Végül 20 kék lufit bocsátottak a magasba, amellyel fel szerették volna hívni a figyelmet ennek az alattomos betegségnek a megelőzésére, felfigyelésére.

   A mai gondolkodásunk, táplálkozási szokásaink és életvitelünk elfordult egy művilág felé, testünk pedig nem tudja megőrizni természetes egyensúlyát. Ezért változtatásra van szükség.

Tegyünk és együnk természetesebben!!!

Mgr. Bíróczi Renáta, Alapiskola Tardoskedd

  

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)