Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A Csemadok Deáki Alapszervezete megtartotta évzáró taggyűlés

A Csemadok Deáki Alapszervezete megtartotta évzáró taggyűlés

2024. április 19., péntek | Ma: Emma (HU), Jela (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > A Csemadok Deáki Alapszervezete megtartotta évzáró taggyűlését
A Csemadok Deáki Alapszervezete megtartotta évzáró taggyűlését 2016. március 22. kedd, 14:11
A Csemadok Deáki Alapszervezete megtartotta évzáró taggyűlését

   A Csemadok Deáki Alapszervezetének 2016. január 16-án tartott évzáró tagsági ülése már hagyományosan kultúrműsorral kezdődött, amelyben a helyi magyar alapiskolások és óvodások szerepeltek. Felléptek a mazsorettek, a néptáncosok, de az iskolai szülők báljára betanult keringőt is bemutatták a legnagyobbak. Ugyancsak fellépett a Csemadok-alapszervezet mellett működő, immár férfiakkal is kibővült Nefelejcs éneklőcsoport.

   A Csemadok Galántai Járási Választmányának küldötteként Botka Ferenc üdvözölte az egybegyűlteket. A helyi alapszervezet elnöke, Baros Jolán beszámolójában a tavaly elvégzett feladatok között megemlítette az egy évvel korábban megtartott évzárót, amikor is a Csemadok megalakulásának 65. évfordulójára készített kiállítást is megnyitották. A múlt évben a deáki alapszervezet képviseltette magát a Magyar Kultúra Napja alkalmából Galántán rendezett országos ünnepségen, ellátogattak a Komáromi Jókai Színház vágsellyei előadására, részt vettek a március 15-i koszorúzásokon.  Ismét volt sakkverseny, műveltségi vetélkedő, májusfaállítás, ping-pong verseny. A költészet napján első ízben rendeztek versfesztivált az alapiskola előtti téren. A deáki alapszervezet 6. alkalommal volt házigazdája a Csemadok Országos Népművészeti Fesztiváljának. Az iskola udvarán ismét megrendezték a juniálist, de sajnálatos módon az eddigi hagyománytól eltérően ezúttal egyetlen végzős diák sem lépett be Csemadokba. De legalább két pedagógust, Jónás Gábort és Szekeres Évát új tagként üdvözölhettek. Novemberben nagy sikerrel rendezték meg a Generációk találkozóját, amelyhez a magyarországi Bethlen Gábor Alap pályázatán nyertek jelentős támogatást. Az elnökasszony az idei tervek között szinte ugyanezeket a rendezvényeket sorolta fel. Újdonság, hogy idén a községben működő társadalmi szervezetekkel közösen a Csemadok-csapat is részt vesz a nyugdíjas otthon udvarán tervezett disznóülésen, és az idei tervek között szerepel egy látogatás a komáromi lovasszínházba is.

   Az évzáró taggyűlésen megjelent a Magyar Koalíció Pártja parlamentiképviselő-jelöltjeinek egy csoportja, akik éppen aktuális korteskörútjukon ejtették útba Deákit. Az egybegyűltek előtt Žiaček Adrianna, Kőrösi Ildikó, Agócs Gergely, Samu István, Cziprusz Zoltán és Botka Ferenc ismertették röviden választási programjukat.

   A taggyűlés „kísérő rendezvényeként” került sor egy író-olvasó találkozóra, amelyen a vágkirályfai Kocsis Győző mutatta be „Akikért nem szól a harang” című könyvét, valamint egy babakiállítást is megtekinthettek az érdeklődők. Az évzáró taggyűlés hajnalig tartó batyubállal ért véget.

(gaál)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)