Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
15 éves a tardoskeddi 60.sz. Sík Sándor Cserkészcsapat

15 éves a tardoskeddi 60.sz. Sík Sándor Cserkészcsapat

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > 15 éves a tardoskeddi 60.sz. Sík Sándor Cserkészcsapat
15 éves a tardoskeddi 60.sz. Sík Sándor Cserkészcsapat 2016. január 15. péntek, 09:00
15 éves a tardoskeddi 60.sz. Sík Sándor Cserkészcsapat

   Cserkészcsapatunk tizenöt évvel ezelőtt alakult. Évszámok, sikerek, változások, összetartás és rengeteg szép élmény jellemzi az elmúlt éveket. Ezt ünnepeltük 2015. szeptember 1-jén Tardoskedden. Az ünnepség a helyi Faluházban tartott fogadással kezdődött. A régi és mostani cserkészeken kívül, a meghívott vendégek, illetve a nagymegyeri, nyitragesztei és szímei csapatok képviselői voltak jelen. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy falunk vezetői, illetve a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség képviselői is elfogadták meghívásunkat. Vendégeinkkel együtt átvonultunk a Szent István római katolikus templomba, ahol szentmise keretében adtunk hálát az Úrnak az elmúlt 15 évért. A szentmise végén Kürthy Tamás lelkiatya megáldotta és megszentelte Buják Vince, a magyar kultúra lovagja cserkészek számára készített emlékművét.

   Az ünnepség a Faluházban folytatódott, ahol még ebéd előtt az ünnepi beszédek, illetve köszönőlevelek és ajándékok átadása volt napirenden. Az ünnepi beszédek sorát MUDr. Asztalos Orsolya, csapatunk első parancsnoka nyitotta meg. Meghatóan emlékezett az elmúlt évekre. Elmondta, mi mindent köszönhet a cserkészetnek, megosztotta velünk a legszebb emlékeit és egy kis ajándékkal is kedveskedett egykori csapata jelenlegi tagjainak. Községünk polgármestere, Ing. Tóth Marián, illetve szövetségünk ügyvezető elnöke, Csémi Szilárd, szintén kedves szavakat intézett hozzánk. Szilárd hangsúlyozta az önkéntes munka jelentőségét, amit a cserkészvezetők végeznek, és elmondta, hogy ezekben az időkben még nagyobb szükség van a cserkészek munkájára, azért, hogy hitre, magyarságra, a természet szeretetére és összetartásra neveljék a jövő nemzedékét.

   Csapatunk a 15 év alatt kapott támogatást köszönőlevéllel és egy apró ajándékkal köszönte meg ünnepségünk vendégeinek. A tardoskeddi Lucerna Polgári Társulás jóvoltából pedig a messzebbről érkező vendégeinknek egy tardoskeddi történelmi naptárat is átadhattunk.

   Még ebéd előtt szétosztottuk csapatunk tagjai közt az új csapatpólókat. Ezeket a pólókat már az új logónk díszíti, amely Keszégh Levente, szerbiai cserkésztestvérünk keze munkáját dicséri.
Ebéd után már a szórakozásé volt a főszerep. A tortavágás után megnéztük Lantos Borbély Katica közel 10 perces összeállítását, aminek köszönhetően visszaemlékezhettünk az elmúlt évek legszebb pillanataira. Bizony, volt mire emlékezni.

   Na, ezután már valóban jött a cserkészekhez méltó szórakozás. Voltak csoportos versenyek a Faluházban, csoportkép a Szent István szobornál, népi játékok a Felvégi parkban. Volt sok szurkolás, izgulás, menetelés, dalolás, potyogás, rohanás - csupa móka és kacagás volt az egész délután.

   Fáradtan, de jókedvűen ültünk neki este a vacsorának, a jól megérdemelt zsíros kenyérnek hagymával. A vacsora után pedig kicsik és nagyok mind táncra perdültünk, közös tánccal zártuk az estét, a napot.

   A 60.sz. Sík Sándor Cserkészcsapat nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki az eltelt 15 év alatt cserkészként vagy támogatóként segítette tevékenységünket. Igazán nagyon hálásak vagyunk!

Bugyík Szimona, csapatparancsnok

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)