Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Kertészkedés februárban (2015)

Kertészkedés februárban (2015)

2024. április 19., péntek | Ma: Emma (HU), Jela (SK)
Házunk tája Vissza
Címlap > Házunk tája > Kertészkedés februárban (2015)
Kertészkedés februárban (2015) 2015. február 20. péntek, 14:29
Kertészkedés februárban (2015)

   Kertünkben a legfontosabb tennivaló februárban a gyümölcsfák metszése és ezt követően a lemosó permetezés. A metszéshez ismernünk kell a gyümölcsfák termőrészeit, az egyes fajok élettani tulajdonságait, a koronaformákat. Javasolom, hogy szakemberrel végeztessük el ezt a munkálatot, vagy segítséggel, szakkönyvek tanulmányozásával kezdjünk hozzá, hogy ne okozzunk több kárt, mint hasznot a beavatkozásunkkal. A helyesen megmetszett korona szellős (befelé növő ágakat eltávolítjuk), nem túlságosan sűrű, de nem is kopasz. Őszibaracknál a levélsodrosodás, kajszinál és a szilvánál a monília károkozása csökkenthető a körültekintően elvégzett metszéssel. A sebkezelés (fa géllel) és a metsző szerszámok fertőtlenítése sem elhanyagolandó.

   Februárban már kijuttathatjuk a komposztot és a komplex műtrágyákat a gyümölcsfák köré, és a zöldségeskertbe. Végül ne feledkezzünk meg az énekesmadarak etetéséről se. Kevés ember tudja közömbösen szemlélni a fagyos, téli napokon eleséget kereső madarakat. Az etetéshez legjobb a napraforgó mag, ezt a legtöbb madár szívesen megeszi. Ne adjon a madaraknak sózott szalonnát, sem kenyeret!

-Józsi bácsi-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)