Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Fogerősítés

Fogerősítés

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Tanácsadó Vissza
Címlap > Tanácsadó > Fogerősítés
Fogerősítés 2016. január 15. péntek, 15:38
Fogerősítés

Hogyan is erősíthetjük meg fogsorainkat, fogínyünket?          

   Tiszta, megmosott házi tojást ha elhasználunk, szárítsuk ki kis fonott kosárban. Ha kiszáradtak, porrá mixeljük. Naponta, vagy ahogyan időnkből kitelik, 1 kiskanál port egy kis üvegtálkában fél citrom levével kb. két percet állni hagyjuk, majd hozzá teszünk húsos gyümölcsöt, mint pl. a banánt vagy a kakit, a banánból lehet egy egészet, jól összenyomjuk, és megesszük. Nem is rossz ízű mellékesen.  Ezzel erősítjük a csontjainkat is, ezt lehet naponta fogyasztani, a szervezetünk tökéletes alkotás, kiveszi, amire szüksége van. Ezt csak a házi tojásból szabad készíteni, nem üzletiből, és csak reggel, vagy délelőtt ajánlom fogyasztani, mert a cukrot a szervezetünk délután egy óra után már nem tudja feldolgozni, így rossz nedvek keletkeznek a szervezetünkben.

   Ezután a folyamat után nagyon hatásos az előre elkészített fekete nadálytőből /kostihoj/ készített teával öblögetni 20 percig.  Ezzel megerősítjük a fogainkat,  fogínyünket. Ezt a második folyamatot csak két hétig lehet praktizálni, majd 2 hónap után lehet ismételni.

   Ezt a folyamatot ajánlom azoknak is, akik a fogaikat elveszítették fogínygyulladás PARADENTÓZA következtében. Ha már paradentózáról van szó, ez sajnos leállíthatatlan folyamat, s nagyon fájdalmas, s a fogínyünk összezsugorodik lassan, de biztosan. Ezzel lelassítjuk a folyamatot is, így a fogíny erős marad.

Fogfájás és fogínygyulladás ápolása 

   Fehér üröm /palina pravá/, közönséges vasfű /železník lekársky/, 250 ml jó minőségű fehér bor, 2 kiskanál nádcukor. A gyógynövényeket 1:1 arányban keverjük, s ebből 1 evőkanállal teszünk a fehér borba, amit felforralunk. Anyagon átszűrjük, s hozzá adjuk a nádcukrot és megisszuk. A meleg gyógynövényeket rárakhatjuk a fájó állkapocscsontra és fáslival felkötjük, s addig ismételjük, míg a fog meggyógyul.

   Ha a fog nagyon fáj, s nincs a közelben fogorvos, nyissuk meg az ínyünket a fájó fog körül rózsatövissel, hogy a genny kicsurogjon. A fájdalom megenged. Vízzel öblítsünk.

   Ha egészséges, erős fogakat szeretnénk...  Reggel mossuk meg a fogainkat a következő módon: szánkba tegyünk hideg vizet, tartsuk kb. két percig, hogy a lerakódott nyálka a fogakon megengedjen, s ezzel a vízzel mossuk meg a fogainkat.

   Ha gyengék a fogaink...,  fogínygyulladás s a vele járó fogíny fájdalom megszüntetése:  mossuk a fogainkat és a fogínyünket a következő oldattal.  Száraz szőlőágakból gyújtsunk tüzet papír nélkül, s a tűzforró hamuból tegyünk két kanállal fél liter jó minőségű fehér borba.  Jól rázzuk fel és hagyjuk fél órán át állni. Majd vásznon átszűrjük, s ezzel az oldattal minden evés után mossuk a fogainkat s a fogínyünket úgy, hogy egy kortyot a szánkba teszünk, s jól átdörzsöljük vele a fogainkat s az ínyünket, de nem nyeljük le, hanem kiköpjük. Ezt az oldatot üvegbe tároljuk, nem kell hűtőbe tenni. Tapasztalat alapján írhatom, hogy a kegyetlen fájdalom azóta sem jött vissza, de néha jelentkezik az ici-pici fájás, ha pl. gyümölcsöt eszek délután, de elég körömvirágkivonattal is  bekenni, öblögetni,  a fájás megszűnik.

Egészséges, jó fogakat kívánok önöknek!

Szabó Erzsébet 

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)