Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
A világot jelentő deszkák mögött

A világot jelentő deszkák mögött

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > A világot jelentő deszkák mögött
A világot jelentő deszkák mögött 2014. október 02. csütörtök, 09:17
A világot jelentő deszkák mögött

   Mindannyian voltunk már színházban, legyen az egy iskolai kötelező program, egy unalmas délután vagy tényleges kultúrszomj eredménye. Bizonyosan vannak köztetek olyanok, akik tudják, kik is a Féktelen Komédiások. Lehet már hallottatok rólunk sztorikat, ismertek bennünket személyesen, netán buliztunk is együtt. Viszont Neked, aki most értetlenül néz és már-már továbblapozna, elmondom, a Féktelen Komédiások az a Vágkirályfán működő amatőr színjátszócsoport, akik a színpaddal való szerelemtől gyötrődve évről évre komédiáznak otthoni terepen, a környező falvakban és persze mindenhol, ahol az emberek nevetésre szomjaznak.            

   Kíváncsi vagy vajon mi rejtőzik a hivatalos definíció mögött? Úgy döntöttünk, eljött az idő, hogy megosszunk veletek pár titkot arról, milyen is az élet Féktelen Komédiásként. Amennyiben megtetszik e pár szösszenet, akkor gyere és tarts velünk!

   Mindenki szeretne tartozni valahova, ahol olyan emberek veszik körül, akik megértenek és átsegítenek az élet bukkanóin. Van, akinek ezt a védelmet a családja nyújtja, van akinek a baráti köre, nekünk ezen két elem egyvelegét jelenti kis társulatunk.  Amennyiben közénk tartozol, szert teszel egy második családra, na persze a normál kereteken kívül. Annyi bizonyos, hogy nem véletlenül illet minket a Komédiás elnevezés, ami elsősorban az általunk előadott műsorra asszociál, ám mindenképpen a tagok személyiségét is jellemzi.  És, hogy mi is zajlik a színfalak mögött? Vegyünk például egy átlagos előadást, melyben a szereplő véletlenül egy méreggel teli pohárba kortyol bele, ám a mérget helyettesítő víz helyett valami más kerül italába. Kigyúlnak a fények, pörögnek a történések, majd előkerül egy „méreggel” megtöltött fiola, a gyanútlan színész drámaian belekortyol és tudatosítja, hogy most ő lett a célpontunk, hiszen víz helyett pálinka lapult a fiolában. Nincs mit tenni, a játék nem állhat meg, ám az a pár másodperc, amíg egy önéletrajzi ihletésű „hogyan verem meg a színésztársaimat” film lepörgött az arcán, miután megitta a méreg helyett a tüzes vizet, megalapozta a vicc tárgyát egy hosszú időre. Az ilyen élmények, a sok nevetés, őszinte pillanat, szeretet és persze a megszakíthatatlan kötelékek mind-mind összekötik a csoportunkat. Mit is mondhatnék: nevetni kell, ennyi az egész.

Befejezésképpen csupán egy kérdés: „Akarsz-e játszani? A játszótársunk mondd, akarsz-e lenni?”

   Amennyiben te is a színpad szerelmese vagy, vagy csupán szeretsz kipróbálni új dolgokat, esetleg a családunkba akarsz tartozni, keress meg minket, nevess velünk, komédiázz kedvedre!

(a „Féktelen komédiások I.E.T.” címszó alatt megtalálhatsz minket a facebookon)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)